Home Nieuws Lars Kornetka, bekende van Guardiola en Nagelsmann, versterkt team Schmidt

Lars Kornetka, bekende van Guardiola en Nagelsmann, versterkt team Schmidt

802
0

PSV heeft een gerenommeerde trainer aangetrokken in de persoon van Lars Kornetka.

De Duitse trainer is een gerenommeerde assistent-trainer in het Duitse voetbal. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Lars Kornetka wordt de rechterhand van hoofdcoach Roger Schmidt. Kornetka werkte tussen 2014 en 2017 samen met Schmidt bij Bayer Leverkusen.


Kornetka heeft een grote staat van dienst en een goede naam opgebouwd door de jaren heen. Kornetka staat in Duitsland bekend als een gerenommeerde video-analist. In die functie werkte hij onder Schmidt, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick (beiden RB Leipzig), Josep Guardiola, Erik ten Hag (beiden Bayern München) en Huub Stevens (Schalke 04).

Bij PSV gaat de jonge en nog maar 42-jarige Duitser aan de slag als assistent-trainer in het team van Roger Schmidt.

Volgens het Eindhovens Dagblad ligt er al een akkoord met Kornetka, die per juli zal aansluiten. Daarmee krijgt de nieuwe technische staf van PSV steeds meer vorm. De Duitser Jörn Wolf kwam al mee met Roger Schmidt. PSV man André Ooijer schuift door vanuit de A1 enwordt ook assistent-trainer.

Het dossier Boudewijn Zenden wordt ook spoedig afgerond. Zenden heeft in principe ‘ja’ gezegd tegen een aanbieding van de club en deze week werd ook al bekend dat keeperstrainer Raimond van der Gouw over zal komen vanuit Vitesse.

 


Facebook Comments Box