Home Nieuws Tottenham Hotspur, Dortmund en United sluiten aan in rij topclubs voor Xavi...

Tottenham Hotspur, Dortmund en United sluiten aan in rij topclubs voor Xavi Simons

1093
0

Xavi Simons geniet na de in alle opzichte tegenvallende interlands met Oranje van zijn vakantie na een lang en soms slopend seizoen. Er is veel op het pad gekomen van de jonge vedette.

Want we kunnen er niet meer omheen, Xavi Simons is op weg de Europese top te bestormen en lijkt daarbij nog niet eens voor het pad der geleidelijkheid te kiezen. Oftewel, er bestaat deze zomer zeker een kans dat er megatransfer aanstaande is. Een megatransfer van Xavi Simons vanuit PSV naar een grote Europese topclub. Het verleden heeft al bewezen dat Simons steeds kiest voor dat wat het beste bij zijn carriere past. De jonge topvoetballer schroomt niet om clubs en teams teleur te stellen in zijn jacht richting de Europese, dan wel richting de wereldtop.

Zo verliet Xavi Simons zonder blikken of blozen de jeugdopleiding van FC Barcelona om bij Paris Saint-Germain voor zijn kansen te gaan. Toen dat niet uitpakte zoals gewenst, liet hij de Parijse club vertwijfeld achter om transfervrij de overstap naar PSV te maken. Een nieuwe transfer waarbij de nog altijd maar 20-jarige voetballer PSV zal gaan teleurstellen, valt niet meer uit te sluiten deze zomer. Dat komt niet in de laatste plaats door de uitspraken van Simons zelf, die voor steeds meer twijfels over zijn toekomst bij PSV zorgen.

De weerstand richting Xavi Simons is tegelijkertijd ook groeiende want nauwelijks 20 jaar en dan al openlijk twijfelen over een toekomst in Eindhoven, terwijl er geenszins sprake is van wekelijkse dominantie, doet ook de gemiddelde PSV fan de wenkbrauwen fronsen. Xavi Simons is beslissend, maar heeft in grote internationale wedstrijden tegen bv Arsenal of Sevilla nauwelijks iets laten zien. Die lijn trekt hij opvallend genoeg ook door in de wedstrijden van Oranje, waar Simons op Nederland – Italie na, niet zwaar tegenvalt maar ook nog geen echte meerwaarde is gebleken.

In Europa lijkt men er maling aan te hebben want de jonge Simons staat in de nadrukkelijke belangstelling van een serie Europese topclubs. Daartoe behoort ook Paris Saint-Germain, maar die club lijkt ondanks de door Romano genoemde transferclausule van 6 miljoen euro, achteraan te moeten sluiten. Simons wacht vooralsnog op contact met PSG, weet Romano ook nog te melden.

Andere Europese clubs én topclubs melden zich wel bij het zakelijke gevolg van Simons in Londen. Manchester United, Arsenal, Brighton & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en RB Leipzig kijken allen naar de mogelijkheden Xavi Simons deze zomer van PSV over te nemen.

De prestaties, het potentieel en de verwachtingen rond Simons zorgen voor de massale belangstelling vanuit heel Europa. Simons maakte indruk met zijn negentien doelpunten, acht assists en deelname aan het WK in Qatar.


Vorig artikelXavi Simons neigt naar extra jaar PSV na één voorwaarde PSV | VI en ED spreken elkaar tegen over PSG som
Volgend artikelFeyenoord meldt zich opnieuw bij Augsburg voor Pepi, die onderverminderd graag naar PSV wil

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in