Home Nieuws ‘Laffe’ Gert-Jan Verbeek: De pot verwijt de ketel

‘Laffe’ Gert-Jan Verbeek: De pot verwijt de ketel

96
0

Een door negatieve emoties reagerende trainer Gert-Jan Verbeek, had na afloop van FC Twente – PSV duidelijk moeite om de feiten te benoemen.

De Twente coach verwijt PSV laf voetbal. Toegegeven; de relatief vroege ‘verdedigende’ wissel van Phillip Cocu is niet bijster dapper te noemen maar de praktijk wees anders uit. De beide backs Arias en Brenet speelde na de enigszins verdedigende wissel veel verder naar voren dan voor de wissel van Luckassen en doken zo de ruimtes in. Het bracht PSV de 0-2.

De van AZ overgenomen Luckassen deed wel precies waar Cocu hem voor inbracht. Namelijk met het mes op de keel opereren tegen een tegenstander die met de minuut meer in een resultaat ging geloven. Luckassen speelde met passie en strijd een alles of niets wedstrijd en haalde als extra slot op de deur een aantal keer de angel uit de Twente aanval.

Behoudens wat kleine kansen kreeg Twente geen serie aan echte mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De norse Twente trainer is na afloop van wedstrijden vaak nauwelijks voor reden vatbaar en tracht met directe opmerkingen menig journalist van repliek te dienen.

Feit blijft natuurlijk dat wat Gert-Jan Verbeek en Twente betreft, het spreekwoord ‘de pot verwijt de ketel’ zeer zeker van toepassing is. Het geplaagde Twente durfde het in de eigen Grolsch Veste tegen het door Verbeek genoemde ‘schijtbakken voetbal’ van PSV, niet aan om met 4 verdedigers de wedstrijd te beginnen.

Verbeek koos voor een ‘laffe’ 5-3-2 begin opstelling en had vervolgens 45 minuten lang niets in te brengen tegen een oppermachtig PSV, wat verzuimde uit te lopen naar 0-2 en 0-3. Wijzend op deze reuze kansen voor tegenstander PSV haalt Verbeek aan dat dit slechts fouten van zijn eigen spelers betroffen. Een kwaaltje waar menig niet PSV aanhanger de laatste weken last van heeft en verder versterkt wordt met het benoemen van de zogenaamde factor ‘geluk’.