Home Nieuws La Liga smaakmaker Sávio is PSV nog lang niet vergeten

La Liga smaakmaker Sávio is PSV nog lang niet vergeten

2327
0

De Braziliaan Sávio, nog altijd maar negentien jaar oud, werd een jaar lang door PSV gehuurd van Troyes.

Een groot succes werd het niet maar de volgende stap van de jonge aanvaller blijkt de juiste geweest te zijn. Sávio is een smaakmaker geworden in La Liga, bij een andere club van het Manchester City imperium. In Eindhoven speelde Sávio uiteindelijk maar acht wedstrijden in het eerste elftal, maar toch heeft hij er veel geleerd en kijkt hij tevreden terug op zijn jaar PSV.

Sávio speelde zijn wedstrijden voor Jong PSV en bleek sporadisch minuten te maken in het eerste elftal. De boezemvriend van Xavi Simons kon zeker wel aanhaken maar diende nog de nodige stappen te zetten op weg naar een basisplaats in PSV 1. Sávio koos eieren voor zijn geld en maakte gebruik van Manchester City satellietclub Girona FC.

In het noorden van Spanje blijkt die keuze verrassend goed uit te pakken. Momenteel speelt Sávio bij Girona FC de sterren van de hemel en hier laat hij alsnog zijn grote potentie zien. Sávio is op dreef voor Girona, waar hij dat eerder bepaald niet bij PSV was. In de eerste zeven wedstrijden scoorde Sávio twee treffers en leverde hij vier assists in La Liga.

Sávio maakte een jaar geleden via allerlei procedures de overstap van het Braziliaanse Atlético Mineiro naar PSV. Wel diende daar op papier weer een andere Manchester City satellietclub aan te pas te komen.

“Bij PSV speelde ik niet heel veel inderdaad”, begint Sávio in gesprek met het Spaanse MARCA. “Ik heb daar wel heel erg veel geleerd en ervaring opgedaan. Ik wil PSV enorm bedanken voor de deuren die de club voor mij heeft geopend. De dingen die ik daar heb geleerd die helpen mij nu heel veel in mijn prestaties bij Girona. Het project bij de City Group heeft me dit gegeven en daar ben ik erg dankbaar voor”, aldus een dankbare Sávio.


Vorig artikelRC Lens | Een negatief doelsaldo, drie keer gelijk en vier keer verloren in negen wedstrijden
Volgend artikelPeter Bosz start met Guus Til voor Saibari, ook Lozano en Van Aanholt in de basis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in