Home Nieuws La Gazetto Dello Sport zet Denzel Dumfries in de absolute spotlights

La Gazetto Dello Sport zet Denzel Dumfries in de absolute spotlights

2401
0

On op de voorpagina van de Italiaanse sportkranten te staan, dien je eerst gepresteerd te hebben of in ieder geval naam te hebben gemaakt.

En dat heeft Denzel Dumfries zeker gedaan want de aanvallende back heeft een prima eerste half jaar achter de rug en krijgt inmiddels veel waardering van voetbalminnend Italië. Dat was voor de grote ‘roze’ sportkrant aanleiding om een groot interview met Dumfries te houden en de Inter verdediger op de voorpagina te plaatsen. Dumfries maakt zijn naam en faam waar in de Serie A en ver daarbuiten.

Dat heeft de verdediger annex aanvaller aan zichzelf te danken want uitstekende prestaties met PSV en Oranje deden de interesse van clubs als Internazionale en Everton aanwakkeren. Denzel Dumfries werd afgelopen jaar een waar transfertarget. In Italië had Dumfries enkele weken nodig om zich aan te passen maar al snel wist hij naam en faam te maken.

De eerste maanden vin Milaan waren niet makkelijk, erkent hij tegenover La Gazetto Dello Sport. Inter betaalde 12,5 miljoen euro aan PSV. Dumfries geldt als opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Achraf Hakimi. De start viel niet mee voor de verdediger want de Italiaanse topper tegen Juventus op 24 oktober werd meteen een dieptepunt. Dumfries veroorzaakte een strafschop, waardoor Inter in de slotfase twee punten weggaf met de remise op de borden.

“Dat was het moeilijkste moment. De wereld viel over me heen”, blikt Dumfries terug. “Maar de volgende de dag voelde ik al de steun van de club. En de week erna in Empoli gaf Danilo D’Ambrosio me na zijn goal een dikke knuffel. Dat was me nog nooit gebeurd, dat was een positieve shock.”

In december draaide er veel om voor Dumfries want hij scoorde zelfs drie keer in vier wedstrijden. Inmiddels heeft niemand in Milaan het meer over Hakimi. “Nu is het mijn moment en ik werk hard om er klaar voor te zijn”, zegt Dumfries, die zich spiegelt aan zijn illustere voorganger Maicon. “Hij is een voorbeeld, ik wil zo dicht mogelijk bij zijn niveau komen.” Zaterdag speelt Internazionale de Milanese derby tegen AC Milan en kunnen Dumfries en zijn collega’s trachten de koppositie te verstevigen. Dumfries zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten.

https://twitter.com/Gazzetta_it/status/1488738954845245445?s=20&t=Cakc05oFnXnV4Ha40Z4f5w


Vorig artikelPSV verzekert zich met nieuwe sponsordeal van nieuwe extra miljoenen
Volgend artikelPhillip Cocu: ‘PSV weet dat ze me altijd kunnen bellen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in