Home Nieuws Kwart inwoners Monaco gaat naar Stade Luis II voor AS Monaco –...

Kwart inwoners Monaco gaat naar Stade Luis II voor AS Monaco – PSV, wedstrijd in Eindhoven nagenoeg uitverkocht

962
0

Voetbal leeft niet in Moanco, hoort men vaak als het over de plaatselijke profclub aan de Côte d’Azur gaat.

Het Vorstendom van Monaco staat niet meteen bekend als een toevluchtsoord voor voetbalfans maar AS Monaco heeft wel degelijk traditie. Dat de club van het Vorstendom het niet van fans en sponsoren moet hebben, is al jaren duidelijk. Een rijke eiegnaar weet e club echter wel steeds omhoog te pushen, met een recente derde plaats in Ligue 1 tot gevolg.

Monaco telt qua oppervlakte net iets meer dan twee vierkante kilometer. De stad, oftewel het staatje, telt bijna 40.000 inwoners waardoor het de dichtstbevolkte onafhankelijke staat ter wereld is. PSV neemt het dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League op in en tegen AS Monaco en zal daarbij 10000 Monegasken op de tribune aantreffen. Het vijftienduizend plaatsen tellende stadion is daarmee niet vol en uitverkocht maar wel redelijk bezet voor een zomerse maand, waarin ook de Monegasken vakantie vieren of teruggekeerd zijn naar het daadwerkelijke land van herkomst.

Anders gezegd; voetbal leeft er dan wel niet zo als bijvoorbeeld in Eindhoven maar procentueel gezien is de bezetting van het Stade Luis II toch behoorlijk te noemen als we het aantal inwoners van de stad c.q. ministaat in ogenschouw nemen. Maar liefst een kwart van de bevolking bezet vanavond het al wat oudere en traditionele stadion op enkele honderden meters van de kust. Mocht een kwart van de Eindhovense bevolking naar PSV – AS Monaco willen, zullen er rond de 60000 kaarten in het Philips Stadion beschikbaar moeten zijn.

Een woordvoerder van AS Monaco hoopt dinsdagavond op zo’n 10.000 toeschouwers, meldt VI verslaggever Stef de Bont vanuit Monaco. “En dat is een mooi aantal voor ons. Het is simpel: op tien kilometer hier vandaan heb je Italië. Tien kilometer de andere kant op heb je Nice. In deze stad zelf wonen maar veertigduizend mensen waarvan maar een kwart Monegask is. De andere mensen hebben niks met voetbal of AS Monaco. Dat is nu eenmaal hoe het is.”

Ondertussen loopt men in Eindhoven letterlijk en figuurlijk warm voor PSV – AS Monaco. In het zomerse Nederland, waar veel PSV fans in het buitenland verblijven voor een welverdiende vakantie, loopt de teller van het aantal verkocht kaarten langzaam op naar de 35000. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. PSV zal dus in de thuiswedstrijd tegen AS Monaco op massale steun van de eigen aanhang kunnen rekenen.


Vorig artikelVermoedelijke opstelling in Monaco: Van Nistelrooij wijzigt basisopstelling met Ramalho voor Hoever
Volgend artikelOpstelling wijzigt: Is de basisplaats voor Ismael Saibari een verrassing of juist géén verassing?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in