Home Nieuws Kwaliteiten, passes en dribbels Tygo Land in beeld | ‘Niet veel spelers...

Kwaliteiten, passes en dribbels Tygo Land in beeld | ‘Niet veel spelers die spelen zoals hij’

2447
0

De komst van Tygo Land van sc-Heerenveen naar PSV maakte meer los dan welke andere ‘jeugdige’ transfer van een jeugdspeler naar een topclub dan ook. In Friesland bleek men erg teleurgesteld te zijn over het vertrek van Land naar PSV.

Land is veelbelovend maar maakte nog niet veel minuten in PSV 1. De in 2006 geboren Land verving in de slotfase van het duel met FC Utrecht Joey Veerman en werd zo de jongste PSV-debutant sinds Mohamed Ihattaren in 2019. Ook Peter Bosz is lyrisch.

‘Tygo is een unieke speler’, doelt Bosz op zijn kwaliteiten als verbindende schakel tussen de defensie en de aanval. ‘Hij heeft heel veel potentie. Hij traint met ons mee en dat doet hij heel goed. Deze jongen heeft, als hij hard blijft werken, een heel mooie toekomst voor zich’, aldus Peter Bosz.

Bosz is erg enthousiast over Land en steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. ‘Er zijn veel spelers die spelen zoals hij. Hij is heel balvast en hij speelt met flair. Je ziet dat hij fysiek nog moet groeien, maar hij is natuurlijk pas zeventien. Hij kan heel goed voetballen en wat ik heel fijn vind, hij speelt de bal meestal naar dezelfde kleur.’ Land speelde nog niet in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong PSV, hij kwam al wel uit in de Premier League International Cup.

Tygo Land ligt nog twee jaar vast in Eindhoven dus PSV dient op haar tellen te passen dat het niet dezelfde ‘fout’ gaat maken, die overigens nog gemakkelijk hersteld kan worden als we naar de contractsituatie van Isaac Babadi kijken. Meerdere media stellen dat PSV ‘vergeten’ is om het contract van Babadi tijdig te verlengen.

De transfer van Tygo Land van Heerenveen naar PSV bleek ook in Engeland nieuws te zijn. Aan de overkant van de Noordzee, in het voetbalwalhalla van de wereld, volgt men ook de ontwikkelingen van zogenaamde echte Europese toptalenten en dus werd en bericht over Land.

‘PSV is close to the purchase of 16-year-old Tygo Land, a great talent from the youth academy of sc Heerenveen. The interest in Land became known and concreted weeks ago. PSV wants to pay more than half a million euros for him and a transfer is near’, aldus een Engelse krant over die transfer. In onderstaande video laten we kort de kwaliteiten van Land zien. Zij dribbels en passes zijn een lust voor het oog.


Vorig artikelIntense titelstrijd is al begonnen | ‘Die vier punten achterstand op PSV doet toch echt wel pijn’
Volgend artikelVIDEO: Top 10 kopdoelpunten Luuk de Jong | Ook cijfermatig is De Jong met afstand beste kopper van Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in