Home Nieuws Kritische Peter Bosz vond PSV in Glasgow beter: ‘Dit voelt meer als...

Kritische Peter Bosz vond PSV in Glasgow beter: ‘Dit voelt meer als een prijs dan de JC Schaal’

491
0
Bosz-Maas

De winnende trainer heeft altijd gelijk en heeft Peter Bosz een ieder aan zijn zijde na de flitsende start van seizoen 2023-2024.

Want flitsend is het letterlijk en figuurlijk. Dit PSV zal altijd wel enkele kansen tegen krijgen, welke centrale verdediger er ook komt en/of welke centrale verdediger er ook naast Boscagli wordt geposteerd. De gemiddelde PSV-fan zit toch duidelijk anders op zijn stoel dan een jaar geleden. Peter Bosz heeft PSV laten swingen en vooruit laten voetballen en dat mag een prestatie worden genoemd na nog geen twee maanden trainingen.

Na afloop van PSV – Rangers bleek de trainer, die ook een uitmuntend spreker blijkt te zijn in zijn commentaren na afloop, ook enige ontevredenheid in zich te hebben want PSV kwam in Glasgow inderdaad beter voor de dag dan in de thuiswedstrijd als we bijvoorbeeld het eerste deel van de eerste helft in ogenschouw nemen.

“Dit is een droomstart, laten we eerlijk zijn”, aldus Bosz in het Philips-stadion na de zege van 5-1 op de Rangers in de play-offs, na de winst om de Johan Cruijff Schaal en de twee gewonnen competitiewedstrijden.

“Dit voelt meer als een prijs dan de Johan Cruijff Schaal, dit is belangrijker voor de club en voor de ontwikkeling van de spelers. Sommige spelers hebben in de Champions League gespeeld, maar het overgrote deel van de groep nog niet”, vervolgde Bosz, die ondanks de ruime zege niet helemaal tevreden was. “Het zal wel weer raar klinken misschien, maar ik vind dat we vorige week in Schotland meer controle hadden dan vandaag”, aldus de kritische realist, die geenszins raar klinkt maar gewoon gelijk heeft.

Bosz vond PSV in de tweede ontmoeting met Rangers bijzonder efficiënt en wijst naar de momenten van de doelpunten. “De doelpunten maakten we absoluut op de juiste momenten. Dat gold voor de 1-0 en vooral voor de 3-1, vrijwel direct na de tegentreffer van Rangers. Het waren prachtige treffers bovendien. We zullen beter moeten verdedigen. Ik heb een paar momenten gezien die straks in het hoofdtoernooi van de Champions League worden afgestraft.”

Jerdy Schouten kreeg centraal achterin de voorkeur boven André Ramalho en deed het goed, oordeelde Bosz over zijn verdediger annex verdedigende middenvelder. “Jerdy doet alleen maar logische dingen, dat maakt hem heel waardevol”, aldus Peter Bosz in zijn kritische doch realistische blik op de wedstrijd tegen Rangers FC.


Vorig artikelPOLL | Valt er überhaupt een Man of the Match aan te wijzen?
Volgend artikelPSV geeft de strijd om Davinson Sánchez niet op

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in