Home Nieuws Kritische Ibrahim Afellay over Ihattaren: ‘Hij moet beseffen dat hij slecht bezig...

Kritische Ibrahim Afellay over Ihattaren: ‘Hij moet beseffen dat hij slecht bezig is’

388
0

Ibrahim Afellay neemt zijn taak als analist uiterst serieus. De oud PSV’er schroomt niet om voormalig teamgenoten hard aan te pakken.

Zo ook zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal. Mohamed Ihattaren kreeg er nogmaals van langs van Afellay. “Hij moet gewoon beseffen dat hij slecht bezig is”, zegt Afellay bij Studio Voetbal. “We hebben hem in het begin bewierookt en iedereen erkent zijn talenten, maar hard work beats talent if talent doesn’t work hard. Zo simpel is het. Hij heeft de handschoen destijds niet opgepakt.”


De analist nam het deze keer op voor Roger Schmidt, die hij eerder flink bekritiseerde. “Je kunt de kont tegen de krib gooien, maar je kunt je ook afvragen wat je kunt doen om in beeld te komen bij de trainer. Hij zal nooit een Ryan Thomas of Mauro Junior, het is een creatieve speler en die moet je creatief laten. Maar probeer dan toch de fijne meters te maken om jezelf in de kijker te spelen. Vertoon normaal gedrag: kom op tijd, leef voor je sport. Hij heeft zelf gezegd dat hij niet wist hoe het is om professional te zijn. Dat zijn wel uitspraken. Het is een jonge jongen die de wereld aan z’n voeten heeft en een fantastische carrière tegemoet kan gaan.”

Jonge spelers gaan nu eenmaal anders met elkaar om dan oudere spelers en daarover zegt de inmiddels dertiger Afellay: “Ze zijn allemaal bro’s van elkaar. Ze durven elkaar niet de waarheid te zeggen. Hey bro dit, hey bro dat. Hij heeft genoeg mensen om zich heen, maar blijkbaar vertellen ze hem niet de waarheid.”

https://twitter.com/NOSvoetbal/status/1368692918408646658?s=20