Home Nieuws Kritische Valentijn Driessen wijst naar Brands inzake transfer Guus Til: ‘Gerbrands had...

Kritische Valentijn Driessen wijst naar Brands inzake transfer Guus Til: ‘Gerbrands had geen toestemming gegeven’

2582
0

PSV en Guus Til hebben middels een vierjarige overeenkomst de samenwerking bekrachtigd en dus is de middenvelder de komende voer jaar PSV’er.

Het betrof een verrassende als even snel afgehandelde transfer waar men vooral in Rotterdam en in Antwerpen teleurgesteld over was. Til kon immers onder Mark van Bommel en onder Arne slot zijn carrière voortzetten maar PSV handelde doortastender. Ook de afhandeling met eigenlijke werkgever Spartak Moskou verliep eigenlijk zonder problemen. Dat mag gerust opmerkelijk worden genoemd want de economische sancties en handelsbeperkingen hadden ook voor vertraging kunnen zorgen.

Dat bleek echter niet zo te zijn en dus was een logisch gevolg dat PSV de nodige vragen op zich afgevuurd kreeg de laatste dagen. Er mag immers geen handel worden gedreven met Rusland en dus ook niet met Russische clubs. Tegenstrijdig daarin is de insteek van de FIFA. De wereldvoetbalbond stelt juist dat spelers actief bij Russische clubs, geholpen moeten worden om elders een veilig onderkomen te vinden om de vastgelopen carrières vlot te trekken. En zo geschiedde want PSV wist Til uit zijn benarde en uitzichtloze situatie in Moskou te halen.

De club reageerde via een woordvoerder op de ontwikkelingen en stelde vast dat er precies volgens de regels gehandeld is. De transersom voor Til werd overgemaakt naar een buitenlandse rekening. Valentijn Driessen van de Telegraaf vindt dar wel iets van. De Chef-voetbal van de Telegraaf stelt vast dat PSV dit niet goed gedaan heeft. Op het TV kanaal van de Telegraaf zegt Driessen dat PSV heeft meegewerkt aan een transfer die eigenlijk niet had mogen plaatsvinden.

‘PSV heeft via tussenpersonen en banken andere landen, via Duitsland, deze transfer afgehandeld maar dat mag niet door de geldende sancties’, zegt Driessen. ‘Het betreffen zogenaamde sluiproutes. PSV leeft niet onder of boven de wet en er mag dus geen handel met Rusland worden gedreven. Maar Marcel Brands heeft daar dus maling aan. Indirect is er dan wel geen handel gedreven met Rusland maar via sluiproutes wist PSV toch Til naar Eindhoven te halen, zegt Driessen.

De kritische Telegraaf journalist gaat verder: ‘En dan hoor ik: je helpt Til, maar je helpt PSV nog meer. Dit past niet bij PSV. Toon Gerbrands had hier geen toestemming voor gegeven. Wil je als club door met dit stempel?’, aldus een kritische Valentijn Driessen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here