Home Nieuws Kritiek VI op Gerbrands: Akkoord korten salarissen bij PSV duurde lang

Kritiek VI op Gerbrands: Akkoord korten salarissen bij PSV duurde lang

943
0

Toon Gerbrands is als algemeen directeur van PSV voorloper van het korten op de salarissen.

De voorman van PSV was een van de eerste om uit te spreken dat er snel gehandeld moest worden gezien de crisissituatie waarin het Nederlandse club voetbal zich weet te begeven. Debet hieraan is natuurlijk de wereldwijde gezondheidscrisis rond het Corona virus.

Het zijn bijzondere tijden die nopen tot strak en bijzonder beleid. Gerbrands wilde met PSV niet wachten tot er een algeheel akkoord vanuit de vakbonden zou komen dus pakte Gerbrands het voortouw. Als eerste maakte de algemeen directeur bekend dat alle directieleden van PSV op eigen initiatief 20% salaris zullen inleveren.

De VVCS was niet blij met de initiatieven van PSV want voorzitter Levchenko vond dat de club voor haar beurt sprak. Toch zette Gerbrands door omdat de nood hoog was en zo ging de club in gesprek met de spelersraad.

In een analyse van Voetbal International stellen Tom Knipping en Iwan van Duren nu vast dat het opmerkelijk is dat PSV op eigen houtje handelde en stelde dat het te langzaam ging met onderhandelingen. ‘Toon Gerbrands uitte eerder kritiek op de VVCS en de FBO omdat dit het ‘langzaamste treintje uit het betaalde voetbal is‘, zo zegt Knipping in de analyse van VI.

‘Dat treintje is al wel een paar weken akkoord over het verlagen van de salarissen terwijl zijn treintje het nog steeds niet geregeld heeft gekregen”, aldus Tom Knipping over de onderhandelingen bij PSV.

‘Het is opvallend dat juist de club die vindt dat het te langzaam ging, nu eigenlijk nog steeds geen akkoord heeft’, aldus Tom Knipping en Iwan van Duren op de dag dat PSV (dinsdag 19 mei) alsnog een akkoord wist te bereiken en dit later via de eigen kanalen kenbaar maakte.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here