Home Nieuws Kritiek op wissel Andres Guardado

Kritiek op wissel Andres Guardado

12
0

Het niveau van de wedstrijd PSV – Ajax hield niet over. Het elftal van Philip Cocu verloor definitief de regie toen Guardado het veld verliet. De wissel Guardado riep her en der vraagtekens op.

‘Natuurlijk heb ik in eerdere duels ook gezien dat jongens als Bazoer, Pröpper en Klaassen potentie hebben. Datzelfde geldt voor Marco van Ginkel, die ditmaal niet is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Maar vandaag kwam het er niet uit”, aldus rapporteur Jan Peters van de Telegraaf. De rapporteur vervolgt: „Bazoer was heel matig, Klaassen en Van Ginkel heb ik weinig gezien en Pröpper leed te veel balverlies. De spanning tijdens de topper vergoedde veel, maar van de wedstrijd zelf heb ik niet echt kunnen genieten. Het was allemaal heel slordig. Dit kwam niet in de buurt van internationaal niveau.”

Het spel van de Nederlandse middenvelders stak volgens Peters schril af tegen dat van Andres Guardado. De Mexicaan, die na 69 minuten werd gewisseld, kreeg met een 7 het hoogste cijfer. „Guardado staat altijd vrij, hij leest een wedstrijd en geeft strakke passes. Toen hij weg viel, zat er ook helemaal geen voetbal meer in bij PSV. Ik weet niet wat de reden van de wissel was. Misschien was hij oververmoeid of licht geblesseerd? Anders snap ik die beslissing van Cocu niet zo goed. Alle invallers – Maxime Lestienne, Gaston Pereiro en Jorrit Hendrix – brachten helemaal niks. Guardado is natuurlijk een stuk ouder en heeft een schat aan ervaring. In het Mexicaanse voetbal leer je overleven. Dat zie je nu terug, want hij maakt echt de dienst uit. Die stappen moeten de Nederlandse jongens nog maken. Klaassen is in andere wedstrijden wel beslissend geweest voor Ajax en Pröpper heeft zich dit seizoen enorm ontwikkeld. Bazoer gaat waarschijnlijk ook nog sprongen maken. De potentie is er wel, maar als we puur naar deze wedstrijd kijken, dan viel hun inbreng gewoon tegen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here