Home Nieuws Kritiek op winters trainingskamp PSV in Qatar

Kritiek op winters trainingskamp PSV in Qatar

106
0

PSV reist deze winter opnieuw naar Qatar voor een winters trainingskamp.

Ook vorig jaar streek de selectie van Mark van Bommel al in het Midden-Oosten neer. PSV raakte toen onder de indruk van de velden en de mogelijkheden om te trainen.

De keuze voor Qatar komt de club op kritiek te staan. Sjoerd Mossou kraakt het beleid van PSV om voor een trainingskamp af te reizen naar een land als Qatar.

Toon Gerbrands heeft namens PSV een andere insteek en gaf aan naar Qatar te gaan zolang er vanuit de Nederlandse overheid geen boycot wordt gesteld. ‘Die redenering wordt vaker gebruikt. Hij lijkt op het eerste oog te kloppen: er zijn heel veel foute regimes, dus waar moet je de grens trekken? Die bredere discussie is onoplosbaar: er lopen zoveel belangen, specifieke gevallen en afwegingen kriskras door elkaar, dat er altijd wel iets is dat je ‘hypocriet’ kunt vinden.’

Mossou vindt het onbegrijpelijk. ‘PSV wordt vooralsnog totaal niet gehinderd door statements of principekwesties. In de winterstop gaan ze zogezegd ‘stadions testen’ die in 2022 gebruikt worden tijdens het WK in Qatar’, stelt Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad.

‘Dat klinkt als een sympathieke geste, zoiets als een kopje suiker lenen aan je buurman, maar het is het tegenovergestelde van dat natuurlijk.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here