Home Nieuws Kritiek op Schouten voelt onwennig aan: ‘Daarom ben ik meer fan van...

Kritiek op Schouten voelt onwennig aan: ‘Daarom ben ik meer fan van Joey Veerman’

1744
0

Jerdy Schouten maakt een prima fase van zijn carriere door bij PSV en dus bleek een selectie voor Oranje de volgende stap te zijn.

Bondscoach Ronald Koeman kon niet meer om Schouten heen en dus selecteerde de geplaagde en veel bekritiseerde bondscoach Schouten voor de beide wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Na afloop van de interland tegen de Ieren blijkt Schouten er niet best vanaf te komen wat de meningen over zijn spel tegen Ierland aangaat.

In de eerste helft werd het percentage verstuurde passes al bekend en daarin bleek Schouten stukken minder te scoren dan in zijn wedstrijden voor PSV. Amper 70% passnauwkeurigheid bleek Schouten te kunnen overleggen. Een percentage dat ongewoon laag is voor de van Bologna overgenomen middenvelder.

Bij Dagblad De Limburger is dan men dan ook kritisch op Jerdy Schouten na afloop van het duel tussen het Nederlands elftal en Ierland.

Schouten wordt dan ook beoordeeld met het cijfer vijf. “Bij PSV in grootste vorm, tegen Ierland last van het Simons-syndroom: geen schim van de speler die hij bij zijn club is met vooral opvallend veel slordige passes”, begint Hoekstra in De Limburger.

“Was dit de Schouten van PSV, vroeg ik mij af?”, wijst analist Arnold Mühren in De Telegraaf naar het spel van Jerdy Schouten tegen Ierland. “In de eerste helft was hij slordig, veel balverlies al begrijp ik dat dit ook te maken kan hebben met het elftal waarin je opeens staat. Andere spelers naast hem en misschien had hij ook een andere functie”, aldus Mühren.

“Normaal is hij zo balvast. En het waren vooral passes over 10 of 15 meter. Daarom ben ik meer fan van Joey Veerman. Die legt risico in passes en heeft als geen ander het vermogen om spelers weg te sturen. Daarin is hij echt fantastisch’, aldus Arnold Mühren in De Telegraaf.

“Als een wiskundeleraar die op het schoolbord kiest voor de moeilijkste oplossing voor een som”, Wijst Hoekstra naar Schouten. “Vervanger Veerman liet zien hoe je met simpel spel veel effectiever bent”, besluit de journalist van De Limburger zijn visie op Joey Veerman en Jerdy Schouten, voor wie het onwennig moet aanvoelen om kritieken te krijgen na een aantal hele goede maanden bij PSV, waarin de passnauwkeurigheid van de middenvelder soms op 100% ligt.


Vorig artikelBelgische krant opgetogen na blik op De Herdgang: ‘Raad eens wie er terug is’
Volgend artikelEindhovens Dagblad: PSV wacht in spanning af, nog altijd geen jawoord Babadi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in