Home Nieuws Kritiek op PSV watcher Rik Elfrink na enige juiste conclusie: ‘Roger Schmidt...

Kritiek op PSV watcher Rik Elfrink na enige juiste conclusie: ‘Roger Schmidt verliest realiteit uit het oog”

2773
0

PSV beleefde donderdagavond een uiterst teleurstellende avond in het Spaande Baskenland.

Na de wedstrijd togen de verslaggevers, analisten en journalisten naar de persruimte waar Roger Schmidt zijn visie op de kansloos verloren wedstrijd gaf. De analyse van Schmidt wekte wel wat bevreemding op bij de aanwezige journalisten waaronder Rik Elfrink.

De uiterst kundige, ervaren en professioneel journalist staat te boek als neutraal, onpartijdig, objectief en vooral realistisch naast het feit dat Elfrink zelden forse kritiek op PSV weet te communiceren omdat daar ook niet vaak aanleiding toe is. Na de zeperd in San Sebastian leek Elfrink net als de meeste PSV wachters en aanwezige journalisten enigszins verrast door de analyse van Roger Schmidt.

Toch krijgt Elfrink er behoorlijk van langs op sociale media. Het zit een deel van de PSV fans klaarblijkelijk behoorlijk dwars dat de ploeg uitgeschakeld werd in Noord-Spanje en dat lijkt te worden botgevierd op een kundig journalist. Een objectieve journalist die het net na de wedstrijd in tegenstelling tot Roger Schmidt wel voor elkaar krijgt de enige juiste analyse te produceren.

De eenvoudige conclusie na de nederlaag tegen Real Sociedad is dat PSV letterlijk en figuurlijk kansloos degradeerde naar de Conference League en dat Roger Schmidt de realiteit uit het oog wist te verliezen in zijn analyse na Real Sociedad – PSV. En ja, uiteraard brandt een trainer zijn groep niet af na een nederlaag want er staat immers in Nijmegen een nieuwe wedstrijd te wachten. Maar naar je achterban communiceren dat je niet de mindere bent in een (letterlijk) kansloze wedstrijd waarin geen enkel schot op doel is geproduceerd, is weer een ander uiterste.

Voor het gemak tellen we de toevallige afzwaaier van Armindo Bruma op de lat niet als bewust bedoelde doelpoging maar als toevalsschot.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here