Home Nieuws Kritiek op ‘juichen’ na afloop Spakenburg – PSV, spelers en fans Spakenburg...

Kritiek op ‘juichen’ na afloop Spakenburg – PSV, spelers en fans Spakenburg maakten het soms best bont

5090
1

‘Nog even naar het Stratumseind?’, vraagt een cynische verslaggever van het Amsterdamse medium voetbalprimeur na afloop aan Ruud van Nistelrooij, die de verslaggever (lees stagiaire) niet serieus neemt en geen antwoord op de vraag geeft

De gestelde vraag komt voort uit de verbazing van journalisten en analisten die meerdere PSV spelers na afloop van de wedstrijden tussen Spakenburg en PSV zien feestvieren na het bereiken van de bekerfinale. Je kunt er van vinden wat je wilt maar zoals Ruud van Nistelrooij al zei, draait het om het bereiken van een heuse bekerfinale. De blijdschap aan PSV zijde was inderdaad groot te noemen maar om dit af te keuren gaat te ver. Bij het niet uiten van de emoties, was er vast weer kritiek over een geringe beleving te horen geweest.

Ook na afloop in de kleedkamer was er ruimte voor vrolijkheid en blijdschap. Van Nistelrooij ziet dat het behalen van de bekerfinale een bijzondere kans biedt voor de jongere spelers in zijn selectie en ziet tegelijk dat dit veel los wist te maken. Hans Kraaij junior stelde er na afloop enkele vragen over maar kreeg duidelijke antwoorden van diverse PSV’ers, die weer lieten merken de vraagstelling van Kraaij niet te kunnen waarderen.

“Heel jonge jongens gaan al spelen voor een prijs, ze gaan een hele mooi bekerfinale in een volle Kuip spelen. Dat zijn geweldige momenten, ik kan me niet herinneren dat ik op twintigjarige leeftijd al zulke grote duels speelde. In de kleedkamer hebben we het uiteraard kort gevierd. Het is niet zo dat we nu de hele avond de polonaise gaan lopen, maar we gaan wel even nagenieten”, aldus Ruud van Nistelrooij.

Ook Xavi Simons en Joey Veerman waren na afloop blij met het bereiken van de finale. Veerman deelde zijn gevoelens maar kreeg ook mee dat er best wel wat scheldpartijen vanuit het publiek te horen waren richtig PSV spelers. De spelers van Spakenburg deden tijdens de wedstrijd overigens ook zo nu en dan een duit in het zakje. Niet alleen fysiek was het op het randje maar ook verbaal ging het zo nu en dan zeker over de grens van het acceptabele.

De amateurclub is klaarblijkelijk en ergens logisch, toch onder de indruk van de eigen prestaties gedurende het bekertoernooi. En dat mag, want met klinkende cijfers FC Groningen en FC Utrecht in eigen huis verslaan is een bijzondere prestatie. Ook de fans van de dorpsclub waren klaarblijkelijk onder de indruk van het maandenlang durende bekertoernooi want de mooie 1-2 zorgde niet alleen voor gejuich op de tribunes maar ook voor geschreeuw, chaotische en overdreven toestanden op de tribunes van de amateurclub.

Het vertoonde voetbal van Spakenburg tegen PSV leek los van het soms overdreven fysieke spel zeker ergens op gedurende delen van de wedstrijd maar om na afloop te concluderen dat PSV aan het tijdrekken was in de slotfase, is weer een ander uiterste. Kortom, Spakenburg mag trots zijn op haar prestaties maar het overdreven gedoe ging soms net over het randje. De spreekkoren aan het adres van Xavi Simons zijn dan zelfs nog buiten beschouwing gelaten.


Vorig artikelEmoties | Van Nistelrooij coachte met foto Thijs Slegers in binnenzak
Volgend artikelHeuse anonieme beller belt naar complex Spakenburg en vraagt te stoppen met uitschelden Simons

1 REACTIE

  1. … [Trackback]

    […] There you can find 36598 additional Info on that Topic: psvinside.nl/kritiek-op-juichen-na-afloop-spakenburg-psv-spelers-en-fans-spakenburg-maakten-het-soms-best-bont/ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in