Home Nieuws Kritiek op besluit afgelasting

Kritiek op besluit afgelasting

18
0

De beslissing van de burgemeester van Arnhem is niet overal goed ontvangen. De geluiden dat er te snel geswitcht wordt voor nakend supportersgeweld zijn nadrukkelijk hoorbaar.

De voorzitter van de Supportersvereniging PSV, Harry Timmermans, vindt dat de autoriteiten niet te snel moeten toegeven. “Laten we niet te snel zwichten en angstig zijn in dit soort gevallen”, zegt Timmermans tegen het Eindhovens Dagblad. “Natuurlijk doen overheden hun werk en moeten zij zaken inschatten. Aangezien ik niet alle feiten ken, is het wat gevaarlijk om heel scherp te oordelen. Toch bestaat bij mij de indruk dat er tegenwoordig wel erg snel voor de makkelijkste oplossing wordt gekozen als er dreiging wordt bespeurd rondom oefenduels. Dan wordt het maar afgelast.”

De afgelastingen zijn niet rechtvaardig tegenover de echte voetbalfans, zo vindt Timmermans. “Nog niet een half procent van de voetbalfans verpest het op deze manier voor ruim 99,5 procent van de mensen. Misdragingen moeten flink aangepakt worden. Vooraf overal bang voor zijn, is in dit verhaal absoluut geen oplossing. Ik vind dit in ieder geval een zorgwekkende ontwikkeling. We streven naar normalisatie en toch worden voor supporters steeds meer drempels opgeworpen om wedstrijden te bezoeken, ook weer bij de Johan Cruijff Schaal”, aldus Timmermans. Toch kunnen we niet aan het feit voorbij dat de afgelasting zomaar 100.000 euro belastinggeld zal besparen. Er hoeft immers geen politie macht op de been te worden gebracht. Toon Gerbrands is ondertussen niet te spreken over de recente afgelastingen en kondigt verregaande maatregelen aan om te achterhalen wie er achter de onrust zit.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here