Home Nieuws Kritiek na winst op FC Eindhoven | Stemmingmakerij De Telegraaf: ‘PSV fans...

Kritiek na winst op FC Eindhoven | Stemmingmakerij De Telegraaf: ‘PSV fans niet blij’

8481
0

PSV versloeg op een zomeravond stadgenoot FC Eindhoven met 3-1 maar na afloop bleken met name De Telegraaf en de NOS teleurgesteld te zijn in bepaalde zaken.

Beide media keken vooral naar dat wat er niet goed ging zonder oog te hebben voor een zwaar tiendaags trainingskamp in de Oostenrijkse Alpen en zonder te kijken naar de gemiddelde leeftijd van de spelers die de wedstrijd aanvangen. In feite versloeg Jong PSV en niet het eerste elftal de stadgenoot, maar het deerde De Telegraaf en de NOS geenszins.

Voor genoemde media geldt dan ook dat men een voorbeeld kan nemen aan de verslaggeving van het Eindhovens Dagblad, waar gekeken werd naar dat wat er goed ging en dat waar Peter Bosz na afloop goed over te spreken was. Verder zag het Eindhovens Dagblad vooral een wedstrijd die niet heel lang zal blijven hangen. Die berichtgeving is totaal anders dan de heren journalisten van dienst van De Telegraaf en de NOS, die zich duidelijk op het pad van stemmingmakerij begaven.

‘In een wat geesteloos duel werd FC Eindhoven verslagen met 3-1. Ricardo Pepi, Anwar El Ghazi en Jason van Duiven maakten de treffers voor PSV. PSV begon stroef’, bleek de NOS kritisch over de wedstrijd te zijn. De nationale omroep alsmede De Telegraaf bleek na afloop geen enkele ruimte voor de analyse van Peter Bosz te hebben.

PSV was verre van compleet omdat spelers als Ibrahim Sangaré, Joey Veerman, André Ramalho, Luuk de Jong en Noa Lang aanstaande zondag tegen Nottingham Forest zullen gaan spelen en simpelweg rust kregen. Toch lag het accent voor de NOS en De Telegraaf op het negatieve, meteen al bij de eerste wedstrijd van het seizoen.

De Telegraaf dikte het geheel nog wat aan en maakte zich zelfs schuldig aan enige stemmingmakerij. Wellicht dat de onbekende journalist Wilber Hacke voor eigen parochie sprak maar er bleek geenszins onvrede in het Philips Stadion merkbaar te zijn omdat Peter Bosz veel jeugdige dan wel jeugdspelers liet aantreden en minuten liet maken tegen FC Eindhoven. Vakkundige Telegraaf journalisten als Valentijn Driessen en Jeroen Kapteijns zouden zich normaal gesproken niet schuldig maken aan dergelijke commentaren bij een eerste thuis- dan wel oefenwedstrijd voor eigen publiek. Wilber Hack dacht daar duidelijk anders over.

Bosz kondigt al dagen en weken aan jonge- en jeugdspelers kansen te willen geven op geschikte momenten. Wanneer is er een meer geschikt moment te vinden dan tegen een Keuken Kampioen Divisie ploeg als FC Eindhoven, waarin er weinig tot niets op het spel staat. Kortom, pure stemmingmakerij van Telegraaf journalist Wilbert Hacke. Wie kent hem niet..

Hack is sportjournalist Brabants Dagblad, en schijnt gespecialiseerd te zijn in RKC en FC Den Bosch en ook Willem II. We adviseren journalist Hack zich voortaan op die clubs te richten in plaats van op PSV. Hack stelt vast dat de PSV fans niet blij waren met het elftal van Peter Bosz. ‘De fans van PSV waren niet blij met het elftal dat ze bij de Lichtstadderby tegen Eindhoven voorgeschoteld kregen’, begint Hack zijn analyse die geenszins hout snijdt, om vervolgens enkele regels verder nog eens een keer te benadrukken dat dit niet de bedoeling kon zijn.

‘Behalve Kwaaitaal deed Bosz een beroep op tieners als Emmanuel van de Blaak, Tygo Land, Livano Comenencia en Tim van den Heuvel. Op de bank zaten ook voornamelijk talenten uit de opleiding. Dat is toch moeilijk te verkopen bij de ouverture voor de eigen aanhang’, gaat de journalist verder op het pad der stemmingmakerij. Kortom, een verfijnd staaltje negativiteit en onnodige onjuiste berichtgeving van de zwak schrijvende verslaggever van De Telegraaf.

PSV versloeg FC Eindhoven uiteindelijk in de volgende opstelling:

Drommel; Kwaaitaal, Teze, Van de Blaak, Van Aanholt; Comenencia, Van den Heuvel (46′ Saibari), Land (72′ Nassoh); El Ghazi, Pepi, Vertessen (72′ Van Duiven).


Vorig artikelRicardi Pepi scoort weer voor PSV: ‘Salaris Pepi is kleingeld voor PSV’
Volgend artikelPeter Bosz geeft selectie vertrouwen en deelt hoopvolle berichten over versterkingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in