Home Nieuws Kritiek Cruijff op contractverlenging Cocu

Kritiek Cruijff op contractverlenging Cocu

11
0

Phillip Cocu tekende onlangs een meerjarig contract maar daar kan Johan Cruijjf zich moeilijk in vinden. . Ook het langjarige contract van Ajax hoofdscout Henk Veldmate, afkomstig van FC Groningen, is voor Cruijjf een item.

Johan Cruijff is geen liefhebber van langdurige verbintenissen, blijkt uit zijn column in de Telegraaf. ”Ik ben verbaasd over de contractverlenging van Phillip Cocu bij PSV en de lange verbintenis die Ajax met Henk Veldmate als hoofdscout is aangegaan. Omdat beide functies direct aan de prestatie gekoppeld zijn. De betrokkenen moeten daarom vooral scherp worden gehouden en mogen geen moment verslappen”, schrijft de oud-trainer in De Telegraaf.”Cocu doet het uitstekend bij PSV, bovendien staat als oud-speler zijn betrokkenheid bij de club buiten kijf. Waarom dan toch een langjarig contract? Zo wordt een probleem gecreëerd dat geen probleem is.”

”Hetzelfde met Veldmate bij Ajax. Een zesjarig contract voor iemand die per direct moet leveren. Toen ik coach bij Barcelona was, hanteerde ik een methode die prima werkte. De scout kreeg een basissalaris en een premie als een door hem voorgedragen talent door de hoofd opleiding goed werd bevonden. Haalde zo’n jongen de A-selectie, dan volgde een extra premie. Zo hield je op een simpele manier de scout scherp binnen een omgeving waarin door iedereen iedere dag gepresteerd moet worden”, aldus Cruijff.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here