Home Nieuws Krijgt Til hetzelfde over zich heen als Joey Veerman na uitspraak over...

Krijgt Til hetzelfde over zich heen als Joey Veerman na uitspraak over positie? ‘Ik ben een nummer 10’

671
0

Bakken kritiek kreeg Joey Veerman over zich uitgestort na de uitschakeling tegen het matige Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. Even was de middenvelder het mikpunt van alle kritiek.

Veerman zei na de exit dat hij niet op zijn favoriete positie stond. Die uitspraken vielen verkeerd bij menig analist maar ook bij Ruud van Nistelrooij, die zijn middenvelder erop aan wist te spreken. Echter gebeurde donderdagavond hetzelfde maar het verschil is dat PSV de wedstrijd nu wel winnend afsloot.

Till begon donderdagavond in de spits bij PSV in de wedstrijd tegen FC Zürich, maar die positie vindt hij niet echt iets voor hem. De aanvaller wil het liefst op tien spelen, de positie waar hij al jaren uitkomt.

“Die spitspositie is voor mij persoonlijk niet ideaal”, openbaarde Til tegenover ESPN. “Maar als ik daar moet spelen dan speel ik daar. Het is heel anders voor mij, omdat dit natuurlijk de eerste keer is dat ik in de spits speel. Er zitten hier nog 23 spelers in de selectie dus als ik daar speeltijd krijg dan moet ik dat accepteren. Ik rendeer in ieder geval het beste op nummer tien, laat daar geen onduidelijkheid over zijn.”

Til is er ook van overtuigd dat hij beter kan dan hij liet zien tegen de Zwitsers. “Ik denk zeker dat ik wel beter kan. Het is gewoon aanpassen en afwachten hoe ik het best naar voren kom in de speelstijl van PSV. Ik weet natuurlijk hoe dat is, omdat ik al wat clubs heb gehad. Maar ik merkte gelijk dat ik me een stuk vrijer voelde toen ik aan het einde van de wedstrijd op tien kwam te spelen.”

Over de grote kans die hij kreeg zei hij: “Ik wilde hem richting de lange hoek sturen, maar van zo dichtbij moet je gewoon door die bal heen koppen. Dit was gewoon heel slecht gedaan, want als je hem tegendraads inkopt dan is het bijna altijd wel een goal”, aldus een zelfkritische Guus Til.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here