Home Columns Krijgen de Oranje PSV’ers Dumfries, Malen en Zoet ook te maken met...

Krijgen de Oranje PSV’ers Dumfries, Malen en Zoet ook te maken met de trein van Ronald Koeman?

7321
0

De geruchten rond een vertrek van bondscoach Ronald Koeman naar FC Barcelona zijn daar.

Na het vertrek van coach Setien is het wachten op de officiële mededeling vanuit Barcelona dat de geplaagde coach ontslagen zal worden. Naar alle waarschijnlijkheid dient de Catalaanse club, die bulkt van de schulden, eerst een zak geld te vinden (lees: lenen) om de huidige coach te kunnen ontslaan want er is geen euro in kas op de burelen van de club, die enkel kapitaal heeft omdat de dure spelers voor hoge bedragen in de boeken staan.

Uiteraard zijn er ook in Barcelona miljoenen inkomsten uit TV gelden en sponsordeals maar feit is dat FC Barcelona straatarm is en als eerste Europese club na drie weken Corona bijna omviel.

Het vertrek van Koeman bij de KNVB hangt inmiddels wel in de lucht en dat mag toch best opmerkelijk worden genoemd. Er is een clausule, die Koeman vrijwaart om over te stappen naar de club van zijn dromen. Maar enig fatsoen zou toch ook wel op zijn plaats zijn. Er is zeker geen sprake van een onwerkbare situatie tussen Koeman en zijn huidige werkgever en een statement naar je land en spelers maken valt ook wel iets voor te zeggen in de periode waarin we ons met z’n allen weten te begeven.

En zo is Koeman hard op weg om ieder geval een aantal PSV’ers teleur te stellen met zijn nakende vertrek naar Catalonie. Denzel Dumfries, Mo Ihattaren, Donyell Malen en ook Jeroen Zoet gaven allen acte de presence onder Ronald Koeman.

Zodoende zou de geschiedenis zich herhalen want in 2007 stelde Koeman PSV ook teleur door op de spreekwoordelijke trein naar Valencia te springen, ten einde toen ook dichterbij zijn droomclub FC Barcelona te kunnen geraken. Feit is wel dat de arbeidsverhoudingen tussen PSV en Koeman toen niet meer optimaal te noemen waren na de warrige voorjaarsmaanden van 2007.

Feitelijk is Ronald Koeman al jaren ‘bezig’ om bij FC Barcelona te geraken maar al die jaren zag de Catalaanse club de hand van Koeman eigenlijk niet zitten. En nu plots wel. Waar zijn toch die karakters in het voetbal gebleven? Wat zou het toch een verademing zijn als de huidige bondscoach zichzelf gewoon aan zijn uitstekende contract bij de KNVB zou houden..Iets in de trant van: ‘Toen geen trainer van Barcelona, dan nu ook niet want ik ben de bondscoach van mijn land’…

Toch kunnen we onze ogen niet sluiten voor de ultieme wens van de ex-PSV trainer. Ga maar na: er wordt al maanden niet gevoetbald met het Nederlands Elftal en het EK van volgend seizoen is nog lang geen zekerheid te noemen. Daarmee kun je ook concluderen dat de carierre van Koeman momenteel stil staat.
De Zaandammer heeft tevens de leeftijd van 56 bereikt en Xavi klopt ook op de deur als trainer van Barcelona, waarmee er eigenlijk een soort nu of nooit moment aanbreekt voor de jongste van de Koeman broers. Vanuit dat perspectief gun je het de huidig bondscoach zeker wel maar feit blijft dat het opnieuw een rijdende trein is die voorbij komt en waar Koeman net als in 2007 zonder blikken of blozen instapt…


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here