Home Nieuws Kranten en media loven sterk PSV maar concluderen eensgezind: Voor Mo Ihattaren...

Kranten en media loven sterk PSV maar concluderen eensgezind: Voor Mo Ihattaren is geen plaats

1979
0

De Nederlandse kranten zijn eensgezind na de overwinning van PSV op Galatasaray. PSV is een nieuwe en avontuurlijke aanvallende ploeg geworden.

Er heerst enthousiasme onder het vaderlandse journaille maar tegelijk concluderen de kranten ook dat het voor Mo Ihattaren ver afgelopen lijkt in Eindhoven. ‘Ihattaren op weg naar de uitgang’, klinkt het. Of het zover gaat komen valt nog te bezien maar feit is wel dat het voor de middenvelder niet eenvoudig zal worden zich in de basisploeg te knokken.


Zowel de Telegraaf, AD Sportwereld, De Volkskrant en Trouw berichten allen enthousiast over de winstpartij tegen Galatasaray. Tegelijk richten ze de blik ook op Mo Ihattaren, die in Eindhoven op weg is naar de uitgang.

‘Eran Zahavi kun je in de kwalificatie voor de Champions League wel om een boodschap sturen’, schrijft De Telegraaf. ‘De Israëlische spits van PSV was tegen Galatasaray toe aan zijn twintigste duel in de voorronde van het kampioenenbal. Met drie goals en een prachtige assist had hij een groot aandeel in de 5-1 zege op de zwak opererende Turken. Nu de uitdoelpunten niet meer dubbel tellen, moet die marge volgende week in Istanbul te verdedigen zijn.’

‘Defensief zag het er een tijdlang solide uit bij PSV, dat met André Ramalho een nieuwe leider heeft gevonden. Maar de Braziliaan kon niet voorkomen dat Philipp Mwene, de nieuwe rechtsback, zich simpel liet aftroeven door voormalig NAC-speler Ömer Bayram. Diens voorzet leverde een treffer van Emre Kilinç op, die onberispelijk raak kopte. Door toedoen van die Kilinç kwam Galatasaray in de eerste helft totaal onverwachts terug tot 2-1. Het was de enige tegenvaller op een prachtige zomeravond’, vervolgt de krant.

PSV kan Donyell Malen en Denzel Dumfries, is een conclusie van verschillende dagbladen. ‘Noni Madueke speelde een puike eerste helft en deed Malen vergeten. Bij een knappe aanval van de Eindhovenaren door het midden was de Engelsman het voorlaatste station. Hij legde de bal breed op Zahavi, die opnieuw simpel raak kon prikken. Dat Mo Ihattaren geen minuut speeltijd kreeg onderstreept nog eens hoe Schmidt over het talent denkt. Maar met de kansrijke zege op zak zal Schmidt er niet om malen hoe daar over gedacht wordt.’

Dagblad Trouw schrijft dat er een ‘vernieuwd’ PSV te aanschouwen viel, maar zonder één man: Ihattaren.’Mohamed Ihattaren zat zich gisteravond weer te verbijten op de bank. Dat zal voorlopig ook zo blijven, liet Schmidt dinsdag weten. Hij verklaarde dat Ihattaren ‘betrouwbaarheid’ mist, op alle vlakken. “Tactisch, mentaliteit, alles. Op het gebied van motivatie.”

‘Uitstekend PSV heeft niets te duchten van Galatasaray en ziet Champions League iets dichterbij komen’, kopt het Algemeen Dagblad. ‘De naam is Zahavi, Eran Zahavi. Galatasaray-doelman Fernando Muslera weet inmiddels ook dat de Israëlische spits van PSV zich maar wat graag aan het PSV-publiek wil laten zien. Al na twee minuten profiteerde Zahavi van een blunder van Uruguayaanse keeper, die zich de bal zo af liet snoepen: 1-0. PSV begon sowieso sterk: Yorbe Vertessen had al snel 2-0 kunnen maken. Het was dus vooral de avond van Zahavi, die in Europa toch al van grote waarde is voor PSV; hij maakte maar liefst negen doelpunten in zeven Europese wedstrijden voor PSV. En de drie tegen Galatasaray zorgen er ook nog eens voor dat het bijna niet meer mis kan gaan in de return in Istanboel volgende week woensdag. Sinds dit seizoen tellen uitgoals niet meer dubbel, wat de uitgangspositie alleen maar ten goede komt’, aldus AD Sportwereld.