Home Nieuws Krachtmens Dumfries: ‘Trots dat ik hier aanvoerder mag zijn’

Krachtmens Dumfries: ‘Trots dat ik hier aanvoerder mag zijn’

263
0

Denzel Dumfries is ondanks zijn grootse toekomstplannen nog altijd de trotse PSV aanvoerder.

De rechtsback leek zich lelijk te blesseren afgelopen dinsdag in Emmen maar achteraf lijkt het mee te vallen. Dumfries lijkt zich ook op te maken voor zijn laatste maanden in PSV dienst maar voor het zover is wil hij de landstitel veroveren.


Dumfries is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. Hij werd international en aanvoerder en dat doet hem nog steeds heel veel. “Ik ben hartstikke trots om bij PSV te spelen, voel me elke dag dat ik door het hek op De Herdgang loop bevoorrecht”, zegt Dumfries tegen De Telegraaf.

“Maar ook ik heb doelstellingen. Niet dat ik daar elke dag mee bezig ben. Dat ben ik wel met de hoogste doelen bij PSV en mezelf ontwikkelen in teamverband. Een stap kunnen maken naar het buitenland zou een beloning zijn. Zoals het aanvoerderschap van PSV een beloning is voor mijn tijd hiervoor. Of ikzelf enig idee heb waar mijn plafond ligt? Neuh. Je moet jezelf geen plafond geven”, aldus Dumfries over zijn toekomst.

Dumfries kent de twijfels en de verhalen maar blijft vastberaden. “Als je stappen maakt, komen daar altijd vraagtekens bij. PSV, kan-ie dat wel aan? Bij Heerenveen zag ik ook dat hij soms hier of daar tegenaan loopt. Ik zou alleen een ‘dienende speler’ blijven bij PSV. Ik ken de verhalen wel, maar als ik daar allemaal naar ga luisteren, zou ik niet meer kunnen voetballen. Bij jezelf blijven, de dingen doen die je altijd hebt gedaan en die je goed maken. Daar geloof ik heilig in en dat zal ik altijd blijven doen”, aldus aanvoerder en boegbeeld van de club Denzel Dumfries.


Facebook Comments