Home Nieuws Kraay spreekt zich uit maar heeft hij gelijk? ‘Hij heeft te weinig...

Kraay spreekt zich uit maar heeft hij gelijk? ‘Hij heeft te weinig credits gehad bij PSV, ongelooflijk goed’

3393
0

Hans Kraay junior vindt wel iets van Sergiño Dest. De ESPN-journalist vindt dat de vleugelverdediger meer waardering verdient.

Waarom Kraay dit precies vindt is een raadsel want de van FC Barcelona gehuurde back krijgt al een seizoen lang veel waardering. Toch stelt Kraay vast dat Dest meer complimenten en waardering verdient. De ESPN-verslaggever meent dat de 23-jarige vleugelverdediger die al vanaf wedstrijd één basisplaats heeft, wat onderbelicht is gebleven in het kampioensjaar van PSV.

Dest maakte zaterdag opnieuw weer een sterke indruk in het Eredivisie-duel met Vitesse, waar hij afgelopen weken steeds elke wedstrijd behoorlijk op dreef is. Dest krijgt daarvoor ook wekelijks de complimenten toebedeeld maar Kraay ziet dat dus anders. “Ik heb heel erg op hem gelet. Hij gaat, hij doet, hij is snel, hij schakelt om”, zegt Kraay bij Goedemorgen Eredivisie. “Ik ken geen enkele back die op de rechtsback van de tegenpartij afgaat en dan binnendoor of buitenom gaat”, aldus de verslaggever, die ook beelden laat zien, waarin de FC Barcelona-huurling snel omschakelt. “Dít is het moderne voetbal”, aldus de analyserende journalist.

Kraay gaat verder met zijn lofzang over Dest. “Hij is rechts, maar met zijn linkerbeen heeft hij ook een heel fijn voorzetje. Hij heeft in dit kampioensjaar misschien wel iets te weinig credits gehad, want ik vind het een fantastische speler. Wat is hij ongelofelijk goed.”

Sjoerd Mossou vraagt zich af of de Amerikaanse international houdbaar is voor PSV. Het verhaal en de situatie rond de verdediger zijn bekend. PSV huurt Dest dit seizoen van FC Barcelona, met een optie tot koop van tien miljoen euro. “Dit is een speler die in de top en subtop van Europa voor zoveel clubs interessant is”, meent de Algemeen Dagblad-journalist. “Als hij naar een goede club uit Engeland of Spanje kan, is hij denk ik niet te houden.”

Kraay denkt dat PSV moet proberen om een deal te sluiten met Dest. “We lichten je optie, we maken tien miljoen euro over naar FC Barcelona. En je krijgt een heel mooie optie, dat als er over een jaar een club komt, je al voor twintig miljoen euro weg mag. Dat ze geen astronomische clausule opnemen.”

Dest benadrukte zaterdag dat hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij PSV. Dest zei ook dat er zeker een kans is dat hij in Eindhoven blijft, maar hij moet de knoop nog doorhakken.


Vorig artikelKenneth Perez wijst naar Luuk de Jong: ‘Ik denk dat De Jong jokt’
Volgend artikelDe vrees voor vertrek ‘machtige wapens PSV’ leeft bij de media: ‘Grote vraagtekens achter Bakayoko en Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in