Home Nieuws Kraay junior laat niets heel van basisklant Oranje: ‘Ik vond het pijnlijk...

Kraay junior laat niets heel van basisklant Oranje: ‘Ik vond het pijnlijk en bijna gênant’

6050
0

Mark Flekken heeft geen goede beurt gemaakt bij Oranje. De sluitpost van Oranje bracht zijn ploeggenoten zondagavond tegen Ierland met enkele risicovolle ballen tijdens de opbouw in de problemen.

Flekken was uiteindelijk mede verantwoordelijk voor de vroege openingstreffer van de Ieren. De doelman wilde Frenkie de Jong in het zestienmetergebied inspelen, terwijl de middenvelder een man in zijn rug had. Oranje kroop in eerste instantie nog door het oog van de naald doordat Nathan Aké een inzet tot hoekschop verwerkte. Deze corner leidde de penalty in waaruit de 1-0 zou vallen in.

“Ik vond het heel pijnlijk”, vertelt Hans Kraay junior bij ESPN over het optreden van Flekken tegen Ierland. “Ik vond het bijna gênant hoe risicovol hij opbouwde. Flekken is een goed meevoetballende keeper, zeggen ze allemaal, maar een goed meevoetballende keeper heeft de plicht om deze bal op Frenkie nooit in te spelen. Het is iemand die in zijn nek gebeten wordt.”

Flekken zal volgens Kraay hebben gedacht dat Frenkie wel iets kon met zijn pass, maar dat ziet de analist heel anders. “Ook al is het Frenkie. Dit is echt ongelooflijk. Wat denkt Flekken nou dat Frenkie hiermee kan? Frenkie kun je veel eerder inspelen dan iemand anders, maar ook Frenkie kan helemaal niks met die bal. Hij wil voetballen, maar Flekken is honderd procent fout hier.”

Ook als Flekken de opdracht van Koeman kreeg om de opbouw van achteruit te zoeken, vindt Kraay junior het de schuld van Flekken.

“Dan wordt Frenkie maar een keer boos dat je een keer lang speelt. Dan zeg je: ‘Ik vond het onverantwoord. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Volgende keer krijg je hem.’ Ierland zette de eerste vijftien minuten vol druk. Eén-op-é´n. Dan zou ik bij een achterbal gewoon even zeggen: ‘Ga naar die middenlijn. Dan trap ik hem even twee keer lang uit. Dan gaan we de tweede bal winnen. En daarna weer opbouwen.'”


Vorig artikelAnderlecht wijst naar Bakayoko: ‘Hij was ongeduldig, wij hebben geen fout gemaakt’
Volgend artikelNederlandse én Italiaanse media komen superlatieven tekort na ‘wonderlijke wedstrijd’ Dumfries

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in