Home Nieuws Komst Peter Bosz betekent normaal gesproken ook komst Eindhovenaar Rob Maas

Komst Peter Bosz betekent normaal gesproken ook komst Eindhovenaar Rob Maas

30981
1

Durft PSV het aan het lot van de club de komende seizoenen uit handen te geven aan Peter Bosz en zijn assistenten?

Die vraag lijkt momenteel het meest concreet te zijn want een club die Peter Bosz weet te contracteren haalt meestal ook diens assistenten in huis. Er is overigens niets mis met de assistenten van Bosz maar als club geef je wel de technische leiding over aan de vertrouwelingen van Bosz, die in het verleden niets dan wel weinig met PSV op had.

Wel lopen er wat lijntjes tussen Marcel Brands en Earnie Stewart richting Peter Bosz en vice-versa. Zo speelde algemeen directeur Marcel Brands bij RKC Waalwijk samen met zowel Peter Bosz in seizoen 1985-1986 en met Eindhovenaar Rob Maas van 1990 tot 1993. Technisch directeur Stewart speelde bij NAC Breda een seizoen samen met Peter Bosz van 1998 tot 1999. Ook heeft assistent Rob Maas een PSV verleden en is hij bovendien Eindhovenaar van geboorte.

Maas genoot zijn opleiding bij PSV, maar speelde nooit in het eerste elftal. Via FC Eindhoven en RKC Waalwijk kwam de Stratummer bij Feyenoord, waar hij samenspeelde met Bosz. Maas is een van de vaste assistenten met wie Bosz werkt. Eerder werkte het duo al samen bij Vitesse, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Hendrie Krüzen, de andere vaste assistent van Bosz, vervult momenteel een belangrijke rol bij Heracles Almelo, waar hij als rechterhand van hoofdtrainer John Lammers het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie kon vieren dit seizoen.

Mochten Marcel Brands en Earnie Stewart voor Phillip Cocu kiezen, ontstaat hetzelfde euvel want Cocu werkt vrijwel altijd samen met Chris van de Weerden en Twan Scheepers. Of de gemiddelde PSV fan daar nu weer op zit te wachten valt nog te bezien want het ‘ouwe jongens krentebrood’ gehalte op de Herdgang mag best weleens wat naar de achtergrond worden verdreven.

Het ‘ons kent ons’ principe was ook al jaren merkbaar in scouting van de club, waar John de Jong en Jan Vennegoor of Hesselink steeds elkaars functies overnamen en waar een goede vriend van Vennegoor of Hesselink als hoofdscout weer zijn vriend Mika Lipponen van Feyenoord binnen wist te hengelen.


Vorig artikel‘Ronald Koeman samen met zijn broer, dat zou een ideaal koppel zijn voor PSV’
Volgend artikelMarco van Basten ziet positieve ontwikkeling en is blij met interesse PSV in Stijn Spierings

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in