Home Nieuws Komst international Moreno bittere noodzaak voor PSV

Komst international Moreno bittere noodzaak voor PSV

11
0

Het heeft er alle schijn van dat Hector Moreno de gelederen van PSV komt versterken. Het vertrek van Rekik is met het vastleggen van Isimat nog niet opgevangen.

De spoeling achterin is dun. De talenten Jordi de Wijs en de atletisch gebouwde centrale verdediger Alberto lijken nog niet klaar voor het grote werk. Nog belangrijker dan dit is dat het de achterhoede momenteel aan ervaring én kwaliteit ontbreekt.
Nog steeds bestaan er grote twijfels over de ware kwaliteiten van Jeffrey Bruma, die ondanks een redelijk seizoen toch nog vele onberekenbare ‘slippertjes’ maakt. Een echte stabiele ontwikkeling maakt Bruma nog altijd niet door, getuige ook zijn soms hopeloze optredens in het Nederlands Elftal, met name de afgelopen interlands.
De prima verdediger Isimat heeft zeker potentie maar voor hem geldt net als voor Rekik dat de beste jaren nog moeten komen en dat daardoor moeilijk in te schatten is wat de ware kwaliteiten van de goedlachse Fransman zijn. De vorige broodheer AS Monaco liet de jeugdinternational wel erg makkelijk naar PSV vertrekken. Isimat mag tactisch redelijk sterk worden genoemd maar een ander belangrijk feit is dat de jonge Fransman een matige tot zeer matige voorbereiding kende. Dusdanig matig dat hij zijn vaste stek weleens zou kunnen kwijtraken aan bv Hector Moreno.
De Mexicaanse international lijkt precies de verdediger die PSV nodig heeft. Zijn leeftijd van 27, in combinatie met zijn ervaring op het hoogste niveau met internationale wedstrijden voor Mexico en Espanyol, zorgen ervoor dat het huidige prijskaartje van Moreno zich prima verhoudt tot de meerwaarde die hij voor PSV kan hebben. Van Moreno wordt verwacht dat hij een hoger en constanter niveau kan halen dan Bruma en Isimat. PSV mist achterin juist routine en ervaring, wat in de Champions League bittere noodzaak is.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here