Home Nieuws Komst centrale verdediger Crystal Palace Chris Richards ‘misschien wel logischer’

Komst centrale verdediger Crystal Palace Chris Richards ‘misschien wel logischer’

2013
0

PSV aast op verdedigende versterkingen. De bedoeling is dat er in de winterstop nog een extra verdediger aan de selectie zal worden toegevoegd.

De naam van Miles Robinson klinkt veelvuldig maar het alternatief voor de Amerikaanse centrale verdediger luistert naar de naam Chris Richards. Earnie Stewart en zijn scoutingsteam hebben naast Miles Robinson dus nog een Amerikaanse verdediger op de lijst staan.

Het zou gaan om Chris Richards, speler van Crystal Palace. Zijn komst wordt ‘door ingewijden misschien wel logischer geacht’, meldt het Eindhovens Dagblad over de verdediger. Richards heeft ten opzichte van Robinson al wat meer internationale ervaring want Richards maakte in de zomer van 2022 voor ongeveer twaalf miljoen de overstap van Bayern München naar Crystal Palace.

In München bleek Richards geen basisspeler te zijn en speelde hij slechts drie wedstrijden voor de Duitse recordkampioen. In Londen is Richards op dit moment ook geen basisspeler. Een uitgaande transfer zou Crystal Palace best van pas komen en dus is het niet uitgesloten dat PSV hem voor een relatief laag bedrag kan overnemen aanstaande winter. Richards speelde inmiddels 12 keer voor Team USA.

Het is niet bekend welk bedrag Premier League-club Crystal Palace voor Richards wenst te ontvangen en of PSV daadwerkelijk zal gaan doorpakken voor de Amerikaan. Pas na de winterstop heeft Peter Bosz de beschikking over Armel Bella-Kotchap, die dit seizoen gehuurd wordt van Southampton. De Duitse verdediger is voor langere tijd uit de roulatie met schouderproblemen die recent operatief verholpen zouden zijn.

Duidelijk is dat Peter Bosz en technisch directeur Earnest Stewart inzetten op een extra centrale verdediger. Daarbij is de kans dus groot dat er na Sergiño Dest, Richardo Pepi en Malik Tillman, opnieuw een Amerikaan naar Eindhoven gehaald zal gaan worden. Het betreffen tot op heden allemaal internationals van Team USA.

Stewart bevestigde zondagmorgen dat PSV geïnteresseerd is in Robinson, die eind 2023 uit zijn contract loopt bij Atlanta United en transfervrij is. “Ik heb contact, maar niet alleen met hem. Ook met andere spelers, dat is mijn baan”, aldus de technisch directeur.


Vorig artikelVan Hooijdonk ziet PSV als favoriet voor de titel: ‘Masterclass Joey Veerman’
Volgend artikelMatch of The Day ziet Fabio Silva in tranen het veld verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in