Home Nieuws Koeman over opstelling PSV tegen RKC: Ik had het anders gedaan dan...

Koeman over opstelling PSV tegen RKC: Ik had het anders gedaan dan Mark’

44
0

In gesprek met het VI panel waar bondscoach Koeman en de coaches van de twee topclubs en Feyenoord bijeen waren, sprak Koeman met van Bommel over het bekerechec tegen RKC.

Koeman gaf aan dat hij het anders had gedaan dan Mark van Bommel. ‘Ik denk niet dat ik als trainer van PSV hetzelfde had gedaan als Mark deed’, begin hij. De PSV coach diende de bondscoach en de andere tafelgasten meteen van repliek.

‘En toch zou ik het nu wéér zo doen. Zal ik het jullie uitleggen? Ik heb daar goed over nagedacht. Allereerst: als die laatste vrije trap goed wordt verwerkt, winnen we die wedstrijd met 2-1. Hebben we heel slecht gespeeld, maar zijn we een ronde verder en heeft niemand het er meer over. Maar het gaat om het resultaat en we vliegen eruit’, relativeert van Bommel.

‘Dan kom je bij het voor- en nadeel van Jong PSV. Als je 24 jaar bent, wisselspeler of je raakt geblesseerd, dan kun je in Nederland nergens voetballen. Alleen in het eerste elftal. Wij hebben een aantal jongens die daarin niet vaak meedoen, maar die we wel wedstrijdritme willen geven. Dus was deze bekerwedstrijd een mogelijkheid. Je kunt niet zeggen dat we tegen RKC allemaal jeugdspelers op het veld hadden staan, hè. Er speelden twee internationals van Australië, één uit Mexico, een jongen uit Brazilië Onder-20, wat Jong Oranje-spelers en zelfs enkele spelers met interlands achter hun naam en een Eredivisie-keeper die voor Curaçao uitkomt. Maar als je verliest, word je om de oren geslagen, terwijl als we met de basis hadden gespeeld en het was 6-0 geworden, iedereen zegt: Waarom kregen die andere jongens geen kans?’, besluit van Bommel zijn uitleg tegenover zijn collega’s.


Vorig artikelFrank Arnesen vertrekt toch naar Anderlecht
Volgend artikelGert-Jan Verbeek is om: ‘Dit PSV spreekt mij wel aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in