Home Nieuws Koeman over Malen, Bergwijn en krachtmens Memphis Depay: ‘Hij had het EK...

Koeman over Malen, Bergwijn en krachtmens Memphis Depay: ‘Hij had het EK gehaald’

1063
0

Zou Memphis Depay nu juist blij of teleurgesteld hebben gereageerd op het nieuws dat het EK voetbal naar de zomer van 2021 is verplaatst?

Krachtmens Memphis was maandenlang vastberaden in zijn doel te schitteren op het EK voetbal in eigen land. Memphis reisde van Lyon naar Rome en van Rome naar Dubai, terug naar Lyon en naar Rotterdam en Amsterdam. Het was revalidatie- op revalidatieproces maar de oud PSV’er is inmiddels nagenoeg fit. Allemaal met als doel basisspeler te worden op het EK voetbal.


Bondscoach Ronald Koeman was de eerste die danig onder de indruk was van de dadendrang van Memphis. Later volgde ook Lyon voorman Aulas, die steeds zijn bewondering niet onder stoelen of banken stak.

Koeman was net als Memphis zeker van EK deelname, zo bevestigde hij donderdagavond bij de RTL talkshow van Beau.

‘Memphis was fit geweest voor het EK. Heel veel mensen hadden hun bedenkingen, maar hij was fit geweest. Hij was zó gefocust!’, aldus Koeman.

‘Toen bekend werd dat het EK niet doorging, heeft hij het wel even moeilijk gehad, twee weken. Daar was hij al die tijd voor bezig’, zo zegt Koeman tegen Beau.

Zelf ziet Koeman er ook een voordeel in, aangezien Memphis nu veel meer tijd heeft om toe te werken naar het EK. ‘Naast Memphis waren ook Steven Bergwijn en Donyell Malen nog geblesseerd. Misschien heb je tegen die tijd weer andere blessures, laten we het niet hopen, maar je was niet met je beste selectie geweest’, aldus Koeman, die gesteld is op het contingent PSV’ers en ex PSV’ers.