Home Nieuws Koeman kijkt nog steeds met veel belangstelling naar ontwikkeling ’toptalent’ Ihattaren

Koeman kijkt nog steeds met veel belangstelling naar ontwikkeling ’toptalent’ Ihattaren

87
0

PSV’s toptalent Mo Ihattaren is in beeld bij het Oranje van Ronald Koeman. De speler wil nog geen keuze maken voorlopig.

Koeman volgt de ontwikkeling van de middenvelder met veel belangstelling maar maakt zich geen zorgen over Mohammed Ihattaren, die vrijwel door de gehele voetbalwereld als toptalent wordt omschreven.

Ihattaren is inmiddels opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje én de voorselectie van Marokko, maar de bondscoach verwacht dat er voorlopig geen beslissing valt.

Vahid Halihodzic, bondscoach van Marokko, nam Ihattaren afgelopen weekend op in een groep van 46 spelers voor oefeninterlands tegen Burkina Faso en Niger in september. Volgens Koeman mag de aanvallende middenvelder echter niet in actie komen voor Marokko.

Koeman legt uit: “Dat kan helemaal niet, want hij moet eerst een keuze maken. Dat wil hij nog niet doen”, weet Koeman. “Hij is ‘voetbal-Nederlander’. Als hij voor Marokko wil kiezen, moet hij een heel traject in. Dat moet hij aanvragen, officieel gezien. Hoe dat allemaal loopt, weet ik ook niet. Dat heeft met een vergunning te maken. Dan zou hij niet al in september mogen spelen voor Marokko.”

Koeman sprak in maart al met Ihattaren. “Wij hebben contacten met de familie Ihattaren en we spelen dit ook via PSV. Ik heb contact met Mark van Bommel, over hoe hij zich ontwikkelt en waarom hij wel of niet speelt. Dat bekijken wij. We hebben in ieder geval onze interesse aan hem getoond, dat wij in hem een toekomstige speler voor het Nederlands elftal zien. Maar de speler en zijn familie gaan het bepalen.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here