Home Nieuws Koeman enthousiast: ‘Ik hou van spelers als Rosario’

Koeman enthousiast: ‘Ik hou van spelers als Rosario’

61
0

Dinsdagmiddag was Ronald Koeman vol lof over de ontwikkeling van Pablo Rosario.

“Op het middenveld heeft hij een dusdanige rol dat hij controlerend kan spelen. Ik vind het erg goed in zijn spel dat hij goed vooruit wil spelen en dat ook ziet. Van dat soort spelers hou ik wel”, aldus de bondscoach tijdens de persconferentie. “Er zijn genoeg spelers die de bal opzij of terug leggen. Wij hebben behoefte aan spelers die vooruit spelen en daar is hij er één van. Dat heeft hij op ieder niveau laten zien.”


Het samenspel van Dumfries en Rosario bij PSV, kan wel eens positieve gevolgen hebben bij Oranje, erkent Koeman tegenover Voetbal International. Met name de progressie van laatstgenoemde stemt de bondscoach positief. “Rosario speelt als controleur een belangrijke rol bij PSV en wil graag vooruit spelen. We hebben behoefte aan jongens die vooruit willen spelen, daar is hij er een van.”

Koeman reageerde ook nog op de ontwikkeling van Steven Bergwijn, die door Mark van Bommel ‘misschien wel Europese top’ genoemd. Dat predicaat vindt Koeman een tikje overdreven. “Dat komt voor de rekening van Mark. Hij ontwikkelt zich heel goed, maar als je in een langere reeks wedstrijden in de Champions League het verschil maakt, dan ben je Europese top. Het kan ook een complimentje van de trainer zijn.”


Facebook Comments