Home Nieuws KNVB verwacht van PSV solidariteit inzake verdelen Europese inkomsten

KNVB verwacht van PSV solidariteit inzake verdelen Europese inkomsten

1057
0

De KNVB heeft PSV gevraagd en geadviseerd de toekomstige inkomsten uit Europees voetbal te verdelen onder de andere dertien Eredivisie clubs.

Het betreffen de inkomsten van het aanstaande Europese seizoen 2020-2021. De nationale voetbalbond ligt momenteel zwaar onder vuur vanwege de besluiten van vrijdagmiddag maar heeft op voorhand al wel de vijf Eredivisieclubs die Europees voetbal gaan spelen gevraagd de Europese inkomsten te verdelen onder de andere dertien clubs uit de Eredivisie. Het is een morele zaak voortkomend uit de huidige wereldwijde gezondheidscrisis.


De voetbalbond vindt dat de vijf Europese deelnemers moreel verplicht zijn om hun Europese premies te delen met de andere clubs. ‘Het bestuur betaald voetbal is van mening dat in deze moeilijke tijden voor het Nederlandse voetbal eenheid en solidariteit erg belangrijk is’, aldus de KNVB.

‘Mede om die reden is het bestuur de mening toegedaan dat de betaaldvoetbalorganisaties, die op grond van het besluit van het bestuur betaald voetbal zullen deelnemen aan de Europese clubcompetities, de zware morele verplichting hebben om een gedeelte van de gelden die zij ontvangen in verband met deze deelname, te verdelen onder alle betaaldvoetbalorganisaties’, zo stelt de nationale voetbalbond.


Facebook Comments Box