Home Nieuws KNVB straft PSV hard | Eerste uitwedstrijd seizoen ’24-’25 zonder PSV-fans

KNVB straft PSV hard | Eerste uitwedstrijd seizoen ’24-’25 zonder PSV-fans

2838
0

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond heeft een keiharde straf uitgedeeld aan PSV.

De nationale voetbalbond heeft PSV een zware sanctie opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden in de vorm van afgestoken vuurwerk in het uitvak bij de uitwedstrijd van PSV in Heerenveen op 25 april jongstleden. De bond is hoe dan ook van plan het afsteken van vuurwerk nog harder aan te pakken en daartoe heeft een statement op de eigen website geplaatst.

Vuurwerk, sommige supporters vinden het mooi, sfeervol en vinden dat het je ploeg een steuntje in de rug geeft. Echter, het afsteken van vuurwerk* is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan. Daarnaast is het ook gevaarlijk, zeker op volle tribunes kan het (mede)supporters serieus in gevaar brengen. Daarom willen de clubs, de KNVB, de politie, het Openbaar Ministerie,de gemeentes en het ministerie van Justitie & Veiligheid, vuurwerk in het voetbal harder aanpakken.

De bond begint haar relaas richting PSV als volgt: Onderstaand een overzicht van de door de onafhankelijke aanklager betaald voetbal opgelegde (door BVO’s geaccepteerde) sancties, vanwege wanordelijkheden in en rondom de stadions.

Vervolgens blijkt dat PSV tot op heden als enige club een straf opgelegd krijgt voor het nieuwe seizoen. Er zijn op dit moment nog geen andere straffen uitgedeeld door de KNVB.

De verwijzing naar de uitwedstrijd en de opgelegde zware sanctie luidt als volgt: PSV: Het spelen van de eerste uitwedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2024/’25 zonder publiek. Dit vanwege wanordelijkheden door de aanhang van PSV bij de wedstrijd SC Heerenveen – PSV d.d. 25 april 2024, te weten: het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd en het gooien van vuurwerk op het speelveld waardoor de wedstrijd tijdelijk is stilgelegd.‘, aldus De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond over de zware sanctie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Heerenveen.

Op dit moment is het speelschema voor seizoen 2024-2025 nog niet duidelijk, behalve dat er hard gewerkt wordt aan de concepten. Over enkele weken volgen pas de eerste speeldata, waarna er nog allerlei aanpassingen kunnen volgen. PSV heeft nog geen reactie gegeven op de sanctie voor een uitwedstrijd zonder publiek.


Vorig artikelPSV haalt ook clubcultuur aan | Stevige én enige overdreven reacties richting directie na onthulling standbeeld Guus Meeuwis
Volgend artikelOpnieuw superlatieven voor Joey Veerman, opnieuw in relatie tot Real Madrid: ‘Zelfs Frenkie niet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in