Home Nieuws KNVB schept met 4e plaats duidelijkheid en rust voor PSV; Krijgt PSV...

KNVB schept met 4e plaats duidelijkheid en rust voor PSV; Krijgt PSV wat het verdient?

1351
0

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond wist vrijdag alle ogen op zich gericht.

De nationale bond staat al dagen onder druk om de juiste keuze te maken wat het restant en het beeindigen van de competitie aangaat. Vrijdagmiddag was het dan zover.


Er zijn tal van besluiten genomen en de twee conclusies zijn vooralsnog dat PSV de vierde plaats toebedeeld gaat krijgen en dat de KNVB zich de woede van vele clubs op de hals heeft gehaald.

De vierde plaats voor PSV gaat betekenen dat de club de voorronde van de Europa League zal gaan spelen. Dat besluit zorgt ervoor dat PSV per heden in relatieve rust kan gaan toewerken naar het nieuwe seizoen. Recent werd ook al besloten dat het seizoen niet zou worden gaan uitgespeeld, wat weer betekende dat de nieuwe trainer Roger Schmidt Ernest Faber zal gaan aflossen als trainer van het eerste elftal.

De voetbalbond roept ook geen kampioen uit en de bond houdt de ranglijst aan als te bepalen eindstand. Hoe dat vrijdagmiddag uiteindelijk tot stand is gekomen is een te betwisten  zaak maar PSV eindigt het seizoen in eider geval als nummer vier van de Eredivisie.

Ajax zal het seizoen als nummer één eindigen en krijgt het ticket voor de groepsfase van de Champions League. Althans, dat is vooralsnog de planning maar dat is nog geen zekerheid en de vele miljoenen die daarmee gemoeid zijn kunnen mogelijk aan de Amsterdammers voorbij gaan.

Er is immers sprake van de opzet van een solidariteitsfonds waarbij de bovenste 5 clubs het in de toekomst te ontvangen geld uit Europees voetbal zullen moeten gaan verdelen. AZ speelt in de voorronde van het miljardenbal, terwijl Feyenoord in de groepsfase van de Europa League zal uitkomen. PSV en Willem II spelen in de voorrondes van het tweede Europese toernooi.

Even had het er einde schijn van dat Ernest Faber de PSV kar weer op het droge had getrokken. De ploeg van Faber wist de wedstrijden weer in winst om te zetten en gezien het onderlinge programma in de top van de Eredivisie én de dramatische vorm van het overschatte Ajax, had er wellicht nog meer in gezeten voor Faber en zijn manschappen.

Krijgt PSV met de kunstmatige toebedeelde vierde plaats ook wat het uiteindelijk verdient?