Home Nieuws KNVB schaart zich achter Bas Nijhuis: ‘De strafschop is veel te gemakkelijk...

KNVB schaart zich achter Bas Nijhuis: ‘De strafschop is veel te gemakkelijk gegeven’

1421
0

De KNVB heeft zich achter Bas Nijhuis geschaard wat de onthouden strafschop betreft.

Begeleider van de arbiters Reinold Weidemeijer vindt dat Bas Nijhuis een juiste beslissing heeft gemaakt door de strafschop terug te draaien. De voormalig scheidsrechter en begeleider voor arbiters vanuit de KNVB vond de penalty zelf ook een te zware straf.


“Ik vind de strafschop veel te makkelijk gegeven. Je ziet dat Bas aangeeft dat het een duel met twee handen is. Dat zegt hij ook tegen de speler. De VAR kijkt daarnaar en zegt dat van duwen met twee handen geen sprake is. Dan heeft Bas het recht om het beeld opnieuw te bekijken”, zegt hij in gesprek met het FOX programma ‘Dit was het weekend’.

De scheidsrechters begeleider gaat verder.  “We zien dit soort overtredingen vaker. Ik ben het dan wel eens met mensen die vinden dat dit soort situaties geregeld wel strafschoppen opleveren. Maar voor Bas was het een duidelijke fout nadat hij de beelden had gezien. Als hij had gezien dat er met twee handen was geduwd, had hij voor honderd procent de penalty laten staan”, aldus Wiedemeijer over de omstreden beslissing van Nijhuis.


Facebook Comments