Home Nieuws KNVB reageert: ‘Kritiek van PSV beetje flauw’

KNVB reageert: ‘Kritiek van PSV beetje flauw’

1560
0

Als Toon Gerbrands ergens een hekel aan heeft is het wel onnodige slechte communicatie.

Dat is in ieder geval niet het geval geweest inzake het sluimerende conflict, als het die benaming waard is, tussen PSV en de voetbalbond over het spelen van Oranje wedstrijden in Eindhoven of Amsterdam.

De KNVB heeft zondag een reactie gegeven op het standpunt van PSV inzake de keuze voor de Johan Cruijff Arena. De voetbalbond reageert via de media. Vanuit Zeist begrijpt men de onvrede van PSV niet over het toewijzen van alle interlands van het Nederlands elftal aan de Johan Cruijff Arena.

Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong is PSV in ieder geval op tijd geïnformeerd en was het voorstel van de Johan Cruijff Arena gewoon beter.

Dat het Philips Stadion net als de Amsterdam Arena als één van de testlocaties is aangewezen in coronatijd, heeft volgens De Jong niets met de keuze te maken. “Dat het misschien beter was geweest om tijdens interlands ook elders te testen? Ik denk dat er straks met de oefenwedstrijden en de competitiestart voldoende alternatieven zijn”, zo zegt hij namens de bond zondag tegen het Eindhovens Dagblad.

“De Arena had het beste bod en daar hebben we iedereen vrijdag voor het naar buiten brengen van onze beslissing netjes over geïnformeerd”, benadrukt De Jong, die de kritiek van PSV ‘een beetje flauw’ vindt, maar er geen halszaak van maakt. “Kijkend naar het zakelijke voorstel, het kleedkamergebied en de publieksruimtes was het voorstel van de Arena het beste.”

Oranje speelt al zijn thuisduels in 2020 in Amsterdam. In de Nations League treft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op eigen bodem Polen (4 september), Italië (7 september) en Bosnië-Herzegovina (15 november). Mogelijk komen daar nog twee oefenwedstrijden bij. Het is wachten op een reactie van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here