Home Nieuws KNVB prominenten wijzen naar Joey Veerman: ‘Ik zou zo’n type meenemen naar...

KNVB prominenten wijzen naar Joey Veerman: ‘Ik zou zo’n type meenemen naar Qatar’

1186
0

Luuk de Jong legde een kleine twee weken de bal keurig klaar voor Joey Veerman die zonder nadacht precies wist uit te halen. De keeper van AS Monaco was kansloos.

Een kleine twee weken later hetzelfde tafereel. Veerman dook precies op tijd op in de zestien van de Monegasken en stond net als in het bloedhete Monaco opnieuw op de juiste plek om de trekker over te halen. Veerman haalde de trekker ook meteen over, waar hij zowel in Monaco als in de return in Eindhoven zeker nog tijd over had om een andere positie te kiezen. Veerman vertrouwde in beide gevallen op zijn traptechniek en liet de doelman van Monaco twee keer kansloos.

Joey Veerman maakt internationaal klaarblijkelijk behoorlijke stappen. Wie de wedstrijden tegen Leicester City analyseert ziet dat Veerman enkele maanden terug tekort kwam om zich staande te houden in de duels. De handelingssnelheid lijkt flink omhoog gegaan te zijn want Veerman wist zich tegen een opnieuw fysiek sterke tegenstander prima staande te houden. In de kleine ruimte werden meermaals de juiste keuzes gemaakt.

In de rust van het heenduel tussen AS Monaco en PSV tweette de Boer al dat Veerman voor Oranje geselecteerd zou moeten worden. Naar nu blijkt heeft Veerman steeds meer medestanders als het over een plaats in de selectie voor Qatar gaat. De Oranje- en KNVB prominenten Arnold Mühren en Bert van Marwijk blijken onder de indruk te zijn van het spel van Joey Veerman.

Europees Kampioen Mühren denkt dat de eerste uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal dichtbij is. “Hij komt er op een gegeven moment wel bij”, zegt de Volendammer bij het NH-programma De Aftrap.

“Toen Joey nog bij Heerenveen speelde, deed hij het ook goed. Daarom ging hij naar PSV. Nu speelt hij bij PSV en dan gaat het allemaal wat sneller. Als basisspelers van Feyenoord en PSV het goed doen, is er een grote kans dat ze erbij komen. Ook Bert van Marwijk denkt dat Veerman op weg is naar Oranje. “Ik zou zo’n type speler meenemen, ja”, aldus van Marwijk over de opmars van Veerman.


Vorig artikelToptalent laat sc Heerenveen achter zich en vervolgt veelbelovende carrière bij PSV
Volgend artikelTrainer Jorge Jesus van Fenerbahce zet in op komst Carlos Vinícius

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in