Home Nieuws KNVB meet met twee maten; PSV krijgt geen toestemming voor verplaatsen PSV...

KNVB meet met twee maten; PSV krijgt geen toestemming voor verplaatsen PSV – ADO

1428
0

PSV is bij monde van Toon Gerbrands niet te spreken over de handelswijze van de KNVB.

PSV heeft de KNVB namelijk verzocht om het duel met ADO Den Haag van komende zondag uit te stellen naar eind december, maar de nationale voetbalbond wil daar niet aan meewerken.


De club heeft niet alleen een druk programma met Europese verplichtingen, maar kampt ook met een groot aantal coronabesmettingen in de selectie. Donderdag speelde PSV in de Europa League tegen Omonia Nicosia en komende donderdag de uitwedstrijd tegen PAOK op het programma.

“We hadden gisteren op Cyprus maar één veldspeler op de reservebank”, zegt Toon Gerbrands tegen de NOS.

Het besluit wekt veel verbazing, temeer eerder dit seizoen het duel tussen FC Utrecht en AZ wel verplaatst naar eind december wegens Europese verplichtingen van AZ. De bond meet dus duidelijk met twee maten, blijkt wel weer.

“Als de Europese belangen hoog zijn, mag je een verzoek indienen”, weet Gerbrands. “We moeten volgende week naar Griekenland, daarom hebben we voor het duel met ADO gekeken een andere datum. December is nog vrij, maar de KNVB wees dat af. Onbegrijpelijk.”

“De KNVB zei dat we het verzoek in augustus hadden moeten indienen aldus Gerbrands. “De bond beheerst de regels goed, maar denkt niet met mee in het belang van het betaald voetbal”, besluit de algemeen directeur.


Facebook Comments Box