Home Nieuws KNVB maakt RKC spelers Kramer en Vaessen monddood met forse boetes na...

KNVB maakt RKC spelers Kramer en Vaessen monddood met forse boetes na PSV – RKC

917
1

Een belachelijke hoge straf in de vorm van twee buitenproportionele geldboetes voor RKC aanvoerder Kramer en keeper Vaessen.

Hiermee maakt de nationale voetbalbond zichzelf belachelijk en laat het andermaal zien dat het weinig begrijpt van topsport en emotie pal na afloop van een wedstrijd. De RKC’ers en Michiel Kramer en Etienne Vaessen krijgen een boete van 1000 euro voor de uitspraken die ze zondag over de arbitrage deden na de verloren competitiewedstrijd tegen PSV.

Beide spelers gaan wel akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal maar doen dit uiteraard met tegenzin. Daarmee zijn de sancties van de KNVB nog niet ten einde. Naast een boete kregen ze een voorwaardelijke straf van één wedstrijd schorsing, met een proeftijd van een jaar. Met straffen als deze maakt de voetbalbond professionele voetballers monddood. De eisen en straffen van de KNVB hebben ook tot gevolg dat een profvoetballer zichzelf niet op een normale manier kunt uiten na een wedstrijd.

Kramer en Vaessen gaven na afloop hun mening over de incidenten rond het penaltymoment maar beledigden niemand van de arbitrale leiding. Hoewel RKC de straf buitenproportioneel noemt, ging de club wel akkoord met het schikkingsvoorstel. “De focus moet op voetbal en de voor RKC komende wedstrijden in de Eredivisie”, klinkt het vanuit Waalwijk.

De club denkt erover om Vaessen en Kramer niet meer bij de media te laten verschijnen, vanwege de dreigende schorsing. “Hoe spijtig dit ook is, wij kunnen het risico niet lopen dat wij een belangrijke speler gaan missen vanwege de voorwaardelijke straf die gegeven is door de manier waarop de aanklager schijnbaar naar deze interviews kijkt.”


Vorig artikelKNVB schuift met speeldatum FC Groningen – PSV na nieuwe datum voor Arsenal – PSV
Volgend artikelVan Nistelrooij onder de indruk van Feyenoord: ‘We kunnen onze borst natmaken, het gaat nu even wat minder’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in