Home Nieuws KNVB komt PSV tegemoet met verplaatsen JC duel

KNVB komt PSV tegemoet met verplaatsen JC duel

27
0

Het zal de PSV achterban als muziek in de oren klinken; de KNVB komt PSV tegemoet inzake de speelkalender.

De 24ste editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tussen Ajax en PSV, is verplaatst van zondag 28 naar zaterdag 27 juli om 18.00 uur. De reden hiervoor is om PSV een zo optimaal mogelijke voorbereiding te bieden op de Europese wedstrijden die de club moet spelen in de tweede voorronde van de Champions League.


Er ontstond ruim anderhalve maand geleden ophef in het hele land door de initiatieven van de KNVB om Ajax tegemoet te komen in het wedstrijdschema. Met name vanuit Eindhoven en Zwolle werd furieus gereageerd. Toon Gerbrands liet namens de club weten niet gediend te zijn van de wijze waarop de KNVB het voorstel communiceerde.

Uitleg KNVB: Bij de keuze om de wedstrijd een dag te vervroegen is het sportieve belang doorslaggevend geweest. Geanticipeerd is op een mogelijk vertrek van PSV op de zondagochtend na de wedstrijd richting een Europese bestemming. De Eindhovenaren komen dinsdag 23 of woensdag 24 juli en dinsdag 30 of woensdag 31 juli uit in de tweede voorronde van de Champions League.


Facebook Comments