Home Nieuws KNVB directeur wil iedereen te vriend te houden

KNVB directeur wil iedereen te vriend te houden

37
0

Gijs de Jong heeft een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan in aanloop naar de topper in Rotterdam. De KNVB directeur hoopt op een overwinning van Feyenoord. De Jong brengt het precies zo dat elke club ‘gepleased’ wordt.

Gijs de Jong is zelden in het nieuws maar laat nu weten te duimen voor Feyenoord en niet voor ‘zijn’ PSV. Dit blijkt uit zijn column op de website van de KNVB.


‘De wedstrijd in de Kuip heeft grote impact op de titelstrijd in de Eredivisie’, weet De Jong. ‘Als KNVB-man moet je objectief zijn bij zo’n wedstrijd. Als geboren Brabander zal het niemand verbazen dat ik een hart voor PSV heb, maar ik kan dat goed uitschakelen als ik in functie ben. En zelfs als ik even niet in functie ben, durf ik mijn voorkeur over de uitslag van zondag best te geven.’

‘Ik zal thuis duimen voor Feyenoord. Ja, sorry Eindhoven, maar ik meen dat. Die ongelooflijk grote club Feyenoord, komend van zo ver, jaar-in-jaar-uit geploeterd om financieel en ander onheil af te wenden, eindelijk staat die volksclub weer op de drempel van een landstitel’, vervolgt de directeur. ‘Met zo’n enorme achterban is het goed voor het hele voetbal, dat Feyenoord kampioen wordt.’

‘Als je als nationale topclub al zó lang geen rol van betekenis hebt gespeeld in de titelstrijd, mag het wel weer een keer. Eén keertje.’ Verder juicht De Jong op donderdag voor Ajax, tegen Legia Warschau. ‘Een echt knock-outduel, daar ga ik graag voor zitten. Dan vergeet ik mijn voorkeur voor PSV en ben gewoon supporter van Ajax.’ De Jong woonde in Amsterdam en Nederland heeft de ‘rankingpunten’ hard nodig. ‘Los daarvan, ik gun het Ajax gewoon.’


Facebook Comments