Home Nieuws Justin Kluivert en Arnaut Danjuma worden gelinkt aan PSV in ‘Knooppunt Eindhoven’...

Justin Kluivert en Arnaut Danjuma worden gelinkt aan PSV in ‘Knooppunt Eindhoven’ analyse

9464
0

Een stevige analyse van AD journalist en analist Maarten Wijffels over de aanstaande transferzomer van PSV.

Zo kunnen we het verhaal en de inslag van de AD journalist gerust noemen. Wijffels constateert dat PSV voor veel topvoetballers een kruispunt in hun carriere kan zijn maar ook een soort vertrekpunt. ‘Knooppunt Eindhoven als doorstart van een carrière’, begint Wijffels zijn analyse. Er passeren in zijn analyse een aantal opvallende namen de revue.

‘Jeffrey Bruma, Luuk de Jong en Marco van Ginkel. Maar ook Davy Pröpper, Donyell Malen, Siem de Jong en Karim Rekik. En natuurlijk momenteel Xavi Simons, als het schoolvoorbeeld van hoe je als club en speler hoopt dat het werkt’, stelt Wijffels vast. De journalist doelt met name op het feit dat PSV voor veel spelers een springplank of juist een hernieuwde springplank kan zijn, op weg naar de Europese top.

Ook nu is er een lijst te maken van Nederlandse spelers op een kruispunt in hun carrière in het buitenland. Neem Arnaut Danjuma, toevallig ex-PSV. Nu 26 jaar en vaste bankzitter bij Tottenham Hotspur, nadat hij eerder al zijn basisplaats was kwijtgeraakt bij Villarreal. Of Justin Kluivert, 24 jaar en al jaren zwervend door Europa. Hij is dit seizoen aardig bezig bij Valencia, maar met die club wel in degradatiegevaar in La Liga’, wijst Wijffels naar de zoon van Patrick Kluivert.

Wijffels wijst ook naar andere spelers die een klein krasje hebben opgelopen, dan wel enigszins ‘gevallen’ zijn. Sepp van den Berg en Noa Lang. In het geval van Lang, die recent al aan PSV werd gelinkt, lijkt nog geen sprake te zijn van een zogenaamde ‘val’ maar Lang’s carriere begeeft zich bij het kwakkelende Club Brugge niet in opwaartse spiraal. PSV zou volgens Wijffels in het verleden ook nagedacht hebben over Javairô Dilrosun, die nu bij Feyenoord op de bank zit. PSV zou de aanvaller niet goed genoeg hebben bevonden voor de top van de Eredivisie.

De gedachtengangen van Wijffels zijn interessant te noemen, waarbij de naam van Danjumu realistischer te noemen is dan de naam van Justin Kluivert.


Vorig artikelDe Telegraaf: Spanningen bij PSV door verhoudingen tussen Van Nistelrooij en beide(!) assistenten
Volgend artikelVerwachtingen rond opstelling tegen Heerenveen maken plaats voor blik op de bank na mogelijke onrust

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in