Home Nieuws Kleedkamer in Alkmaar bleef lang dicht na weinig passievolle tweede helft

Kleedkamer in Alkmaar bleef lang dicht na weinig passievolle tweede helft

1406
0

De strijd om de tweede plaats ligt weer volledig open en er is nog niets verloren maar PSV heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen in Alkmaar.

De sfeer in de kleedkamer in Alkmaar aan PSV zijde liet zich raden. De kleedkamerdeur van PSV bleef na afloop namelijk lang dicht en dat was niet zonder reden. Er viel immer veel te bespreken na de eigenlijk kansloze nederlaag.


“Het is teleurstellend, het is altijd weer hetzelfde verhaal. Wij creëren veel kansen, de tegenstander niet. Maar zij scoren wel. Wij pakken onze momenten niet om de wedstrijd te beslissen”, begon Schmidt zijn relaas bij ESPN. Verdediger Nick Viergever, juist aan opmars bezig, zag waar het aan schortte in Alkmaar.

In gesprek met ESPN gaf Nick Viergever aan erg teleurgesteld te zijn na het duel tegen AZ. “Dit was een belangrijke wedstrijd op papier en wij hebben het laten liggen”, aldus Viergever.

En dan gaat het na afloop ook over de passie die niet meer zichtbaar was bij het elftal van Roger Schmidt. De verdediger was het eens met de opmerking dat de passie bij PSV weg leek na rust. “De tweede helft was een stuk minder ja. In de eerste helft kom je vroeg achter, maar pakken we het op en zaten we op zich goed in de wedstrijd. Je moet alleen wel een goal maken.”

Viergever gaf aan persoonlijk een lastig seizoen te kennen. “Ik raakte in de voorbereiding al vroeg geblesseerd en miste eigenlijk de hele voorbereiding. Daarna een tijd op de bank gezeten en ook nog corona. Dat speelde allemaal mee”, zei hij daarover.

“Er kwam daarna nog een blessure overheen, terwijl ik hiervoor eigenlijk nooit geblesseerd ben geweest. Na de tweede blessure moest ik er opeens staan. Daar moet je dan ook niet over klagen. Je moet dan gewoon je ding doen. Sindsdien heb ik alles wel eigenlijk gespeeld.”