Home Nieuws Klare taal topfitte Van Ginkel over klagende Ten Hag: ‘Dan moeten ze...

Klare taal topfitte Van Ginkel over klagende Ten Hag: ‘Dan moeten ze maar eerder beginnen’

20830
0

Aanvoerder Marco van Ginkel stond zaterdagavond na de eenvoudige winst in de Johan Cruijff Arena de pers te woord en dat deed hij op een waardige manier.

De zege was natuurlijk zeer welkom maar werd ook door van Ginkel in het juiste perspectief geplaatst. De gevallen tegenstander speelde immers een flink deel met 10 man. „Zij speelden wel het grootste gedeelte met tien man”, doelde hij op de rode kaart vlak voor rust voor Nicolas Tagliafico.

Marco van Ginkel roemde na de ruime winst van PSV op Ajax in het duel om de Johan Cruijff Schaal het spel van zijn ploeggenoot Noni Madueke, de maker van de 1-0 en 2-0.”Hij is wel heel goed aan het seizoen begonnen”, zei de middenvelder. „Hij wordt steeds volwassener en gaat nu ook wedstrijden beslissen. Ik denk dat dit alleen maar genieten is.”

We begonnen gelijk goed met een heel mooie goal van Noni”, zei Van Ginkel. „Toen werd die goal van Ajax van Haller afgekeurd. Dat was een lekkere boost voor ons. Toen kwam de 0-2 van Madueke en daarna was het wel klaar.”

Van Ginkel had weinig begrip voor de klagen Erik Ten Hag, die eigenlijk deze week al verkoos tot een week om te klagen. De coach van de Amsterdammers sprak zich deze week al meermaals uit dat PSV verder zou zijn. In de wereld van de topsport mag dat gerust grote onzin worden genoemd want iedere topspeler moet in staat zijn om 90 minuten topvoetbal te spelen, ook in de maand augustus.

Van Ginkel kon niets met de woorden van Ten Hag. “Dan moeten zij maar eerder beginnen aan de voorbereiding. Ze speelden inderdaad geen officiële wedstrijden, maar voor de voorbereiding maakt dat denk ik niet uit.” Van Ginkel liet in ieder geval nogmaals zien geheel terug te zijn op topniveau. Als een waardig aanvoerder ging hij na de charge op Ramalho de verbale strijd aan met Tagliafico. In de 90 minuten in de Arena liet van Ginkel tot de 90e minuut zien opnieuw al zijn inhoud te hebben hervonden want bij vrijwel iedere aanval dook van Ginkel de ruimte in met loopacties en voorwaartse passes.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here