Home Nieuws Klagende Roger Schmidt wijst naar langere periode van rust Ajax voor wedstrijd...

Klagende Roger Schmidt wijst naar langere periode van rust Ajax voor wedstrijd tegen PSV

1311
0

Je wilt niet klagen maar je klaagt toch. Dat is de korte versie van het relaas van Roger Schmidt wat betreft zijn persconferentie van vrijdagmiddag.

PSV en Ajax treffen elkaar volgende week zondag in de Johan Cruijff Arena voor de onderlinge topwedstrijd. PSV heeft door de Europa League wedstrijd tegen AS Monaco feitelijk een kortere periode van rust dan tegenstander Ajax, die eerder die week in actie komen in de Champions League. Het betreft een gegeven waar niets meer aan verandert kan worden. Toch is Schmidt niet blij met de korte periode van rust. Hiermee maakt de Duitse coach bepaald geen sterke indruk.


Vrijdagmiddag zei Schmidt daar het volgende over: “Natuurlijk, het is een groot voordeel voor Ajax”, zegt Schmidt tegen Veronica Inside. Het is een grote uitdaging”, gaat Schmidt verder.

“Maar we willen er niet over klagen, want het is zoals het is. Voor ons zou het beter zijn als er meer rekening gehouden wordt bij het plannen van de wedstrijden. Ik weet niet waarom de KNVB hiervoor kiest. Maar we hoeven er niet nog langer over te praten, want het verandert toch niet.”

Eerst wacht zaterdagavond het thuisduel met PEC Zwolle, de hekkensluiter van de Eredivisie. PSV kan aan het doelsaldo werken maar Schmidt waakt voor onderschatting van de tegenpartij uit Zwolle. PSV heeft namelijk een flinke achterstand goed te maken wat het doelsaldo betreft maar Schmidt denkt dat Zwolle veel te laag staat op de ranglijst.

“In mijn beleving doet Zwolle het best goed dit seizoen. Ze zijn niet beloond voor hun spel met maar één punt. Er zit een helder idee achter hun strijdwijze, zowel zonder als met bal spelen ze dapper. Ze waren vaak dicht bij een resultaat, maar grepen daar dan net naast.”