Home Nieuws Klagend FC Barcelona wint in aanloop naar PSV

Klagend FC Barcelona wint in aanloop naar PSV

78
0

FC Barcelona boekte net als PSV zaterdagavond een overwinning in een uitwedstrijd.

Waar Tottenham en Inter beide in de fout gingen, wisten PSV en Barcelona wel te winnen aan de vooravond van de Champions League campagne 2018-2019.

FC Barcelona en mopperen en klagen op de arbiters horen nu eenmaal bij elkaar. De bij tegenslag soms verongelijkte club uit Catalonië is vaak de mening toegedaan dat het niet of moeizaam winnen van een wedstrijd aan de arbitrage ligt. Daarbij wordt soms niets geschuwd. Real Madrid en de macht van de Spaanse hoofdstad worden daarbij vaak aangehaald door de Catalanen.

Barcelona won in Baksenland met 1-2 van Real Sociedad nadat het eerst op achterstand was gekomen. Na de openingstreffer stelde Sociedad zich compact op, waardoor het lastig was voor Barcelona om een opening te vinden. Onder aanvoering van Gerard Piqué gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. De Catalanen zagen keer op keer strafschopmomenten in de zestien van Sociedad en klaagde meerdere keren tevergeefs om een penalty. Uiteraard deed ook Luis Suarez een bekende duit in het zakje.

Drie minuten voor rust dook Piqué opnieuw op in het vijandelijke strafschopgebied en claimde hij weer een penalty wegens vermeend vasthouden. Vlak voor het rustsignaal probeerde Barça het nog een keer. Voor Luis Suárez het sein klagend zijn verhaal bij de arbiter van dienst, die hij stampvoetend volgde tot aan de catacomben. Hector Moreno zou hands hebben gemaakt maar de klaagzang van de Uruguayaan werd iet gehonoreerd.

In de tweede helft stelde Barcelona orde op zaken en kon met drie punten Baskenland verlaten om zich zo verder voor te bereiden op het treffen met PSV.

Vorig artikelTottenham verliest van Liverpool met scorende Wijnaldum, ook Inter onderuit