Home Nieuws KKD-dicussie gaat door, AD-journalist stoort zich aan ‘betoog Peter Bosz’

KKD-dicussie gaat door, AD-journalist stoort zich aan ‘betoog Peter Bosz’

635
1

Er is stevige discussie ontstaan over speelgerechtigdheid van zogenaamde eerste elftal spelers in de Keukenkampioen Divisie.

De discussies en meningsverschillen treffen PSV en Peter Bosz vindt daar wel iets van. De coach steekt zijn scherpe mening dan ook niet onder stoelen of banken. Bosz was het zondagmiddag niet eens met de kritiek van AD-journalist Sjoerd Mossou over de deelname van beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie.

Mossou heeft daar op zijn beurt maandagavond weer een reactie opgegeven. En dus lijkt de discussie nog even voort te bestaan.

“Wat mij stoorde aan het betoog van Bosz, is dat hij zei: die KKD-clubs denken alleen maar aan zichzelf”, aldus de journalist van het Algemeen Dagblad.

Het begon toen Bosz vorige week zei dat het ‘belachelijk’ is dat spelers als Armando Obispo en Mauro Júnior na lang blessureleed geen wedstrijdritme mogen opdoen bij Jong PSV, omdat ze te oud zijn.

Mossou bleek duidelijk een andere mening toebedeeld. De journalist schreef daar een column over, waarna Bosz zondagmiddag voor PSV – PEC Zwolle daar weer een reactie op wist te geven.

“De mensen die daar iets over gezegd hebben, die weten niet waar ze het over hebben. Er is onderzoek gedaan in de tijd dat ik nog in Nederland trainer was, in de tijd dat er dus nog oudere spelers mee mochten doen: wat is nou het resultaat op het moment dat er eerste elftal-spelers meedoen ten opzichte van de jonge jongens? Toen bleek dat er meer punten gehaald werden met die jonge jongens.”

Een reactie bleef niet uit. “Dat is de kunstgrastheorie”, zegt Mossou maandagavond bij Rondo op Ziggo.

“Je kunt er allerlei statistieken op loslaten, maar onder de streep maakt het niet zoveel uit. Het gaat er in de kern om dat je een gelijk speelveld creëert. Of het nou de ondergrond betreft, of met de samenstelling van de selectie. Daar hebben we het nu over. Het is een gegeven dat het een heel groot verschil maakt of je op maandag of op vrijdag speelt tegen een beloftenploeg, omdat die simpelweg een andere selectie samenstellen en andere prioriteiten hebben”, aldus Sjoerd Mossou.


Vorig artikelAad de Mos gaat voor Lozano en Bakayoko: ‘Lang moet op de bank beginnen als hij terug is’
Volgend artikelKoeman legt uit waarom hij Schouten nu pas heeft geselecteerd voor Oranje

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in