Home Nieuws Kijkt Peter Bosz anders naar Joey Veerman? ‘PSV traint korter maar met...

Kijkt Peter Bosz anders naar Joey Veerman? ‘PSV traint korter maar met hogere intensiteit dan onder Van Nistelrooij’

4801
0

Joey Veerman droeg zaterdagmiddag in Oostenrijk de aanvoerdersband. Peter Bosz wees Veerman aan als aanvoerder nadat duidelijk werd dat Luuk de Jong nog niet fit genoeg bleek te zijn.

In Linz bleek Veerman de enige controleur te zijn en daar lijkt de middenvelder uit Volendam zich wel in te kunnen vinden. Peter Bosz houdt overigens niet van de term verdedigende middenvelder maar noemt een speler op die positie steevast controlerende middenvelder. Mogelijk wordt het eerste seizoen van Peter Bosz bij PSV meteen een belangrijk seizoen voor Joey Veerman. Bosz lijkt grote plannen te hebben met de middenvelder, die de ballen zo secuur van zijn voet kan laten vertrekken.

De band om de arm van Veerman smaakt mogelijk naar meer. Niets ten nadele van Luuk de Jong, want de huidige aanvoerder is komend seizoen ook de aanvoerder van dienst maar de fitheid van De Jong lijkt wat vaker een punt van discussie te zijn. En dus kan het zomaar uitdraaien op het aanvoerderschap van Joey Veerman in wedstrijden waarin De Jong gewisseld gaat worden of niet spelen zal.

“Luuk de Jong blijft volgend seizoen aanvoerder. Ik heb daar over nagedacht en hij blijft mijn aanvoerder”, zei Bosz enkele weken geleden. Ricardo Pepi is ondertussen wel een serieuze concurrent voor Luuk de Jong geworden. Bosz zei over die concurrentiestrijd tussen Luuk de Jong en Ricardo Pepi: ‘Ik houd van luxe. Een grote club als PSV heeft twee spitsen nodig. Het zijn twee verschillende types en je kunt ook met beide spelers spelen.’

Terug naar Joey Veerman, die in Oostenrijk tegen Blau-Weiß Linz, de ballen weer puntgaaf van zijn voeten liet vertrekken en zo meermaals de aanval in stelling bracht. Voor Voetbal International bleek de positie van Veerman tegen Blau-Weiß Linz meteen aanleiding voor een analyse te zijn.

‘Waar vorige trainers zichzelf afvroegen of de spelmaker betrouwbaar genoeg was om als een van de twee controlerende middenvelders te spelen, zette Bosz hem doodleuk als enige nummer 6 neer tegen Blau-Weiß Linz’, begint het weekblad, dat constateert dat Peter Bosz anders naar Veerman kijkt.

Er mag dit seizoen ook best wat verwacht worden van de middenvelder uit Volendam, die best nog een aantal stappen voorwaarts kan maken in zijn ontwikkeling. Dat er een duidelijke match met Peter Bosz bestaat, is inmiddels wel duidelijk geworden.

‘Met zijn technische kwaliteiten ontnam hij Linz de motivatie om druk te zetten. Steeds herkende hij waar de vrije man ontstond en toonde hij zijn kwaliteiten als passer om die te bereiken. Dit PSV wil vooruit en Veerman is als controleur vooralsnog de vormgever daarvan’, wijst Voetbal International naar de kwaliteiten van de Volendammer.


Vorig artikelBlijft PSV een seizoen lang onrust bespaard? ‘Ik ben heel blij dat hij weggaat’
Volgend artikelToekomst Xavi Simons in Parijs hangt af van situatie rond Mbappé en Neymar, meerdere clubs melden zich voor huur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in