Home Nieuws Kiest Schmidt nu ook voor Yvon Mvogo? ‘Ik kan niks uitsluiten’

Kiest Schmidt nu ook voor Yvon Mvogo? ‘Ik kan niks uitsluiten’

3260
0

PSV speelt woensdagavond om 18.45 het uitduel tegen Go Ahead Eagles in Deventer.

Het wisselbeleid van Roger Schmidt is al dagen onderwerp van gesprek en dat zal nog wel even aanhouden is de verwachting. Temeer omdat de Duitse trainer zijn beleid niet zal gaan veranderen. Want die indruk wekt Schmidt bepaald niet.

Wie zal het doel gaan verdedigen in Deventer nu Joël Drommel toch wat minder vaak reddend op weet te treden. De doelman pakt momenteel even geen punten voor PSV. Die situatie kan zich natuurlijk weer gaan keren voor de PSV doelman maar heeft Schmidt daar het geduld voor? Wisselen is immers het credo voor Roger Schmidt.

In gesprek met Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad bespreken we de situate onder de lat. Zal Roger Schmidt het vertrouwen behouden in zijn eerste doelman of gaat Schmidt het stokje voorlopig doorgeven aan ‘zijn’ aankoop Yvon Mvogo? ‘Ik kan niks uitsluiten. Hij heeft het eerder gedaan. Maar ik weet niet of hij dit van plan is’, zegt Elfrink, verwijzend naar de eerste competitiewedstrijd in Almelo.

In dat kader worden het interessante dagen. Want is Schmidt wel eerlijk tegen zijn spelers en dus tegen de achterban? Staat Madueke reserve omdat hij even niet het verschil maakt of omdat hij moe is? Schmidt praat alles weg onder de noemer ‘jong, onervaren, veel wedstrijden in korte tijd, niet gewend zoveel topwedstrijden te spelen’ etc.

Ruim een maand gelden mocht Yvon Mvogo plots weer onder de lat plaatsnemen. PSV speelde de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo maar Drommel kreeg rust. Althans, Schmidt stelde vast dat Drommel rust nodig had. De jonge Bussummer was het namelijk niet gewend om veel wedstrijden op zo’n hoog niveau te spelen. De ongeloofwaardigheid straalde van het gezicht van Schmidt af maar Drommel zat wel reserve.

Inmiddels kunnen we gerust stellen dat Drommel het aardig doet maar ook meer kan laten zien. De vier treffers van Feyenoord doen je als vanzelf denken aan Lars Unnerstall, die met zijn reikwijdte toch twee of drie doelpunten van Feyenoord had kunnen voorkomen. Als en dan telt niet en ook Unnerstall had zo zijn zwakke punten maar alert leek Drommel niet in de wedstrijd tegen Feyenoord. Met een bezoek aan Deventer in het vooruitzicht, doemt er een negatief scenario voor Drommel op.

Als de eigenwijze Roger Schmidt noodzaak ziet tot het wisselen van zijn doelman, in het kader van rust en andere onzinnige redenen, zou dat woensdagavond weleens tot uiting kunnen komen in Deventer. De Duitser is immers een trainer die snel wisselt en snel ontevreden is over zijn spelers. Yvon Mvogo ruikt zijn kans, zoveel is zeker.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here